Kktc Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Anjiyo Oldu

Meclis çalışmaları esnasında rahatsızlanan KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’a Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne anjiyo yapıldı.


Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar, Denktaş’ın sağlık durumuyla ilgili ameliyat sonrası hastanede basın toplantısı düzenledi.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, YDÜ Kalp Merkezi Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Levent Cerit’in katıldığı toplantıda, Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş da hazır bulundu.

Başhekim Sevim Erkmen, bugün saat 13.00 sularında göğüs ağrısı ve terleme şikayetleriyle Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden YDÜ Hastanesi’ne getirilen Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’a anjiyo ile gerekli tetkikler yapıldığını belirterek, şu an sağlık durumu iyi olan Denktaş’ın yoğun bakımda tedavi altında tutulduğunu kaydetti.

Anjiyo ameliyatını gerçekleştiren YDÜ Kalp Merkezi Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün ise, göğüs ağrısıyla YDÜ Hastanesi Acil Servisi’ne gelen Serdar Denktaş’a yapılan anjiyografide ana damarlarda problem gözlenmediğini belirterek, sadece yan dal ağzında bir damarda yüzde 60 civarında bir daralma saptandığını kaydetti.

Söz konusu damar darlığının hayati risk taşımamakla birlikte takip edileceğini ifade eden Prof. Ökçün, anjiyo sonrasında ilaç tedavisine başlandığını söyledi.

Tıkalı olan damara gerekirse stent takmayı planladıklarını da belirten Prof. Barış Ökçün, şu an sağlık durumu iyi olan Denktaş’ın herhangi bir kalp krizi geçirmediği, rahat ve göğüs ağrısı bulunmadığını vurguladı.
Kaynak: İHA