Kartepe’de Ramazan Coşkusu

Kartepe Belediyesi’nin ilçe halkına yönelik ramazan etkinlikleri zengin programlar eşliğinde Uzuntarla’dan start aldı.

Kartepe’de Ramazan Coşkusu

Kartepe Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilk program Uzuntarla’da Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşti. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek ve il yöneticileri, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Gençlik Kolları Başkanı Can Öztürk, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri Uzuntarlılarla birlikte oruç açtı. Belediye Sosyal Tesisleri’nde kurulan masalarda yerlerini alan vatandaşları selamlayıp hatır soran başkanlar, iftar saatine kadar alanda Kartepelilerle ayak üstü sohbet etme imkanı buldular.

İftar vakti geldiğinde de kazanların başına geçen başkanlar çorba, tas kebabı, pilav ve tatlıdan oluşan iftar yemeklerini dağıttılar. Güzel havanın etkisiyle katılımın yoğun olduğu ramazan etkinliğinde oruçların açılması, iftar yemeklerinin yenmesi ardından halkı selamlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Bu güzelliği bu bereketi bizlerle paylaşan değerli hemşehrilerim hepinizi Allah’ın selamı ile selamlarken ramazanı şerifiniz mübarek olsun iftarımız bereketli olsun gecemiz hayırlı ve mübarek olsun. Bu akşamki iftar programımıza ilgiden dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Kartepe’de ramazan coşkusunu Kartepeli hemşehrilerimizle birlikte değişik programlar eşliğinde tüm bölgelerde yaşayacağız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çıktığı en önemli hizmet kademesi olan Cumhurbaşkanlığı yolunda Allah yolunu açık etsin dileklerinde bulunan Başkan Üzülmez, Kartepe Belediyesi’nin icraatları hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediyesi sizlerin büyük desteği ile üç ay önce AK Partiye ve şahsıma tebliğ edildi. Bize oy veren ve destek olan tüm hemşehrilerime öncelikle tekrar teşekkür ederim. Göreve seçildikten sonra tüm Kartepe’nin belediye başkanı olarak söz verdiğimiz 41 projemizi projelendirmeye ve bir bir uygulamaya başladık. Özellikle bu bölgede proje aşamasına gelen Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, spor kompleksi stadyum projesi, okul bahçelerinde yüzme havuzları, Doğal Yaşam ve Hayvanat Bahçesi gibi projeler burada hayat bulacak. Bu bölgede olduğu gibi tüm ilçemizde yapacağımız üst yapı iyileştirmeleri ve birçok projemizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek de, “Ramazanınız mübarek olsun. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Şu an da en çok ihtiyacımız olan şey birlik, beraberlik, kardeşlik, birbirimize daha çok sarılmamız lazım. Hamd olsun Belediye başkanımız kısa sürede anlatmaya çalıştı ama12 senede bu memlekette çok işler yapıldı. Bizim dönemimizde 91 yıllık Türkiye Cumhuriyeti görmediği kadar hizmet gördü. Ama artık yeni Türkiye yeni yüzyıla girdiğimiz dönemde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ve Allah Başbakanımızın yolunu açık etsin diyoruz. O başımızda olduğu sürece inanıyorum ki bugün ülkemizde olan yaşanan bolluk ve bereket devam edecektir” dedi.

Kur-an’ı Kerim tilaveti ardından Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran takımı gösterileri ile başlayan Kartepe Belediyesi ramazan etkinlikleri her yaşa hitap etti. Renkli görüntülerin yer aldığı ramazan programı çocuklara yönelik etkinlikler beğeniyle takip edildi. İlçe halkı Grup Ahenk tarafından verilen tasavvuf müziği konseri ve sema gösterileri yanında ilahi ve kasideler ile ramazan maneviyatına uygun bir gece yaşadılar.
Kaynak: İHA