Altındağ Belediyesi Spor Tesisleri Yenilendi

Altındağlı çocukların sporla büyümesi ve daha iyi tesislerde spor yapmasını amaçlayan Altındağ Belediyesi, bünyesindeki halı sahaları baştan ayağa yeniledi.

Alemdağ, Güneşevler ve Zübeyde Hanım mahallerindeki spor tesisleri daha modern bir görünüme kavuştu. 15 gün süren yenileme çalışmaları sonucunda halı sahalar, çimlerinden tellerine kadar yepyeni oldu.
Altındağ Belediyesi, spora verdiği önemi spor alanlarına da taşıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte dolup taşan spor tesisleri, Altındağlı çocukların uğrak yeri… Her gün yüzlerce Altındağlı çocuğun futbol oynadığı halı sahaların zemini baştan aşağı sökülerek kauçukla kaplandı.Altındağ Belediyesi’ne bağlı halı sahalar, futbol için en uygun hale getirildi.

Halı sahaların zemini suni çim ile kaplandı. Böylece doğal çimlerin bakım ve kullanım süresi gibi sorunlar da ortadan kalktı. Sahalara yerleştirilen 400 mikron lastik tozu dolgulu kauçuklar, çocukların maç sırasında kaymasını engelliyor. Bu durum maç sırasında meydana gelebilecek tehlikelerden aza indirerek, çocukların daha güvenli bir ortamda spor yapmasını sağlıyor. Halı sahalardaki yenileme çalışmaları telleri de kapsıyor. Eski, kırık ve yırtık teller de değiştirilerek olası yaralanmaların önüne geçildi.

“ALTINDAĞLI ÇOCUKLARIN SPOR YAPMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Spor tesislerine yapılan tadilatlar hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’da yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatilini en iyi biçimde değerlendirmeleri bizim için çok önemli… Spor faaliyetleri tüm dünyada eğitimin önemli bir parçası olarak görülüyor ve teşvik ediliyor. Biz de yaptığımız tesisler ve gerçekleştirdiğimiz projelerle gençlerimizi sportif faaliyetlere yönlendiriyoruz. Onların spor yaptığı tesislerin bakımı, temizliği ve güvenliğine de çok dikkat ediyoruz” dedi

Kaynak: İHA