200 Kiloya Ulaşan Hasta Kadına Yardım Eli

Kırıkhan ilçesinde yaşayan ve 200 kilograma ulaşan ağırlığıyla yürümekte zorlanan Zekiye Kınık, İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle tedavi altına alındı.

Yeni Mahallede yaşayan 59 yaşındaki Zekiye Kınık, yürümekte zorlandığı için 4 kişinin taşıdığı sedyeyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen obezite ambulansına götürüldü. Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kınık, burada tedavi altına alındı.
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Eren Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kınık'ın süper obezite grubunda bir hasta olduğunu söyledi.

Kınık'ta obezite hastalığının yanında tansiyon, kalp-damar rahatsızlığı ve horlama şikayetlerinin de bulunduğunu ifade eden Gürkan, "Zekiye hanımın aşırı kilolarından dolayı obezite ameliyatı talebi var. Bunun üzerine yaptığımız değerlendirmede hastanın rutin tetkikleri alındı. Fizik muayenesi tamamlandı. Daha sonra kardiyolojiye bir değerlendirme yapacağız" dedi.

Bu tip hastalarda diyabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, kalp-damar ve eklem rahatsızlığı gibi sıkıntıların olabileceğini aktaran Gürkan, Antakya Devlet Hastanesi'nde bir yılda 9 obezite hastasına operasyon yaptıklarını, Kınık'ın tetkiklerinin uygun olması ve kabul etmesi halinde ameliyat edilebileceğini söyledi.

- "Eşimi kaybetmenin üzüntüsüyle kilo aldım"
Kınık da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen obezite ambulansıyla hastaneye geldiğini belirterek kendisine yardımcı olan yetkililere teşekkür etti.
Evlenmeden önce 80 kilo olduğunu belirten Kınık, "Eşim 26 yıl önce vefat etti. Onu kaybetmenin verdiği üzüntüyle aşırı kilo almaya başladım. 3 çocuğum var kızımın yanında kalıyorum. Yaşadığım ev yaşanılacak bir yer değil. Belediye ekipleri gelip gördü. Aşırı kilolarım nedeniyle yürümekte zorlanıyorum ve bunun için devletimizden akülü araç istiyorum. Çünkü yürümekte zorlandığım için sürekli evdeyim ve bu da daha fazla kilo almama neden oluyor ve psikolojim daha da bozuluyor" diye konuştu.

Kaynak: AA