Tunceli’den Filistin ve Rojava’ya Destek

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Dersim Şubeler Platformu düzenlediği basın açıklamasıyla Rojava ve Filistinlilere destek verdi.

Tunceli’den Filistin ve Rojava’ya Destek

KESK Dersim Şubeler Platformu, Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Ortadoğu’da Savaşa Hayır, Filistin ve Rojava Halkları Yalnız Değildir” pankartı açan grup adına açıklamayı Azad Günderci okudu.

Filistin ve Rojava’da büyük bir insanlık dramı yaşandığını dile getiren Günderci, “Emperyalistlerin bölgeyi yeniden dizayn etme ve bölgenin yıpranan gerici iktidarlarını ayakta tutma arayışlarının sonucu ve Arap Baharı adı altında özellikle Suriye ve Irak’ta çıkardığı iç savaşa bağlı olarak İsrail’in Filistin, IŞİD çetelerinin Rojava halkını hedef alan saldırıları yoğunlaşmıştır. Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Filistin Halkının topraklarını işgal eden İsrail’in koruyucu hat oluşturmak adı altında günlerdir devam eden saldırılarında çoğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca Filistinli yaşamını yitirmiş, yüzlerce insan yaralanmış, yüzlercesi tutuklanmış, Gazze harabeye ve günlük yaşam cehenneme çevrilmiştir. Bu saldırılarda hastaneler bile bombalanıyor. Hastalar, yaralılar, sakatlar ve sağlık çalışanları hastanede, ambulansta öldürülüyor. Savaş suçu işleniyor. Egemenler susuyor” dedi.

Yaşanan trajediler karşısında uluslararası güçlerin sessiz kalmasına tepki gösteren Günderci, “Emperyalist güçlerin 2010 sonbaharında başlattıkları yeni istikrar alanları, Arap Baharı adı altında yeniden sömürgeleştirme hamleleri, Suriye, Irak ve en son Filistin’de yeni bir düzleme girmiştir. Bu bağlamda bir taşeron örgüt olarak kullandıkları örgütlerden IŞİD Irak’taki fiili bölünmüşlüğün daha da kurumsallaşması, de facto olarak çizilen sınırların daha da genişletilmesi için aktif rol oynamaktadır. Son olarak ise Rojava’da işbirlikçi yerel çetelerin de yardımıyla katliamlarına hız vermiştir. Bu saldırılarla eşit, özgür ve kardeşçe bir geleceği inşa etme çabasının ürünü Rojava devriminin IŞİD çeteleri eliyle boğulması hedeflenmektedir. Biz KESK olarak, İsrail’in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava Halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz.

Yıllardır İsrail zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren, yaşadığı tüm acılara rağmen özgür ve bağımsız bir Filistin için direnen Filistinli kardeşlerimizin ve bir yandan IŞİD çetelerine karşı kahramanca direnip bir yandan özgür bir yaşamın temellerini atmaya çalışan Rojava Halkının onurlu mücadelesini selamlıyoruz. Gazze ve Rojava’da yaşanan katliamların derhal durdurulmasını ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz” diye konuştu.

Alkış ve sloganlarla Filistin ve Rojava Halkına destek veren grup üyeleri açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA