Şehit Annesinin Evlat Özlemi

Samsunlu şehit annesi 77 yaşındaki Bedriye Hamlı, her bayram evinin penceresinde özlemle oğlu şehit Astsubay İlhan Hamlı’yı gelecek diye bekliyor.

Şehit Annesinin Evlat Özlemi

Samsun’un İlkadım ilçesinde tek katlı bir evde oturan şehit annesi Bedriye Hamlı, “Ben bu pencerede bayram süresince sadece şehit oğlumu bekliyorum. Hiç adresimi değiştirmedim, 22 yıldır bu pencerede oğlumu bekliyorum. Çünkü o her bayram görev yaptığı yerden gelir, bu sokağa girdiğinde ben de onu bu pencerede karşılardım. Tam 12 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nde teknisyen astsubay olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde hiç bir bayram gelmemezlik yapmadı. Bir gün de olsa mutlaka geldi, benimle kucaklaştı, elimi öptü, duamı aldı. Ben de onu hep bu pencerede bayramlarda dualarla karşıladım. Şimdi ise yine 22 yıldır bu pencerede her bayram sabahı mutlaka mavi gözlü paşamı bekliyorum. Sokağın bir ucundan bir ucuna bakıyorum. Gözlerim eskisi gibi iyi görmüyor ama İlhan’ım gelse ben yine onu eskisi gibi görürüm. 22 yıldır sabrediyorum, gelecek diye bu pencerede bekliyorum. Anne yüreği bu, kolay değil. Ben oğluma kavuşacağım bayramı bekliyorum” dedi.

Samsun Asri Mezarlık Şehitliği’nde kabri bulunan şehit oğlu İlhan Hamlı’yı bayram süresince yalnız bırakmayan şehit annesi Bedriye Hamlı, oğlunun mezarı başında huzur bulduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA