Seçim Koordinasyon Merkezi Önünde Silahla Ateş Açıldı

Küçükçekmece'de, cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçim koordinasyon merkezi önünde bir araçtan silahla ateş edildi.

Alınan bilgiye göre, Halkalı Arifbey Caddesi'nde cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ın 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi önünde beyaz renkli bir araçtan ateş eden 3 kişi, olay yerinden kaçtı.
Seçim bürosundaki görevlilerin ihbarı üzerine, olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde 3 adet boş kovan buldu. Boş kovanlar bir poşete konularak emniyete götürüldü. Seçim bürosu önündeki olayı gören 3 görevli ise ifade vermek üzere Halkalı Polis Merkezi'ne götürüldü.
Olaya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan seçim koordinasyon merkezi basın sözcüsü Maarif Alparslan, içinde 3 kişi bulunan plakası alınamayan otomobilden seçim bürosuna ateş edildiğini söyledi.

Alparslan, olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmamasının kendilerini bir nebze rahatlattığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Seçim koordinasyon merkezimize ait seçim minibüsünü takip eden beyaz renkli bir araç buraya kadar geldi. Arkadaşlarımızın araçtan inmesinin ardından otomobildeki bir kişi bağırarak peş peşe 3 el ateş etti. Bizler de sesleri duyarak aşağıya indik. Daha sonra aynı araç yukarı yoldan dönerek yine ateş etmek üzere binaya yaklaştığı sırada bu kez aynı tabanca tutukluk yaptı. Bu sırada 3 kişi araçla olay yerinden kaçtı. Şans eseri kimseye bir şey olmadı. Saldırıyı kınıyoruz. Sonuçta bu demokratik bir yarış. Bugün milletvekillerimizin katılımıyla saldırıyı kınayan bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Umarım polis ekipleri zanlıları kısa sürede yakalar."
Polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için bölgede çalışma başlattı.

Kaynak: AA