Köy Yollarında Asfaltlama Çalışması

Yalova'da köy yollarında asfaltlama çalışŸmasının devam ettiğŸi bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il sınırları dahilindeki hizmet ağŸı içerisinde bulunan köylerde mevcut yolların standartını gelişŸtirmek ve halka daha kolay ulaşŸım şŸartları oluşŸturmak için sıcak asfalt yapımına geçildiğŸi bildirildi.

YaklaşŸık 430 kilo metre köy yolunun asfalt, astar ve mıcır kaplamasının tamamlandığŸı belirtilen açıklamada şŸu ifadelere yer verildi:
"Valimiz Esengül Civelek'in talimatlarıyla kalıcı yatırım yapılması talebi ve çalışŸmalar neticesinde her yıl yapılan ancak trafik yoğŸunluğŸunun artması nedeniyle sathi kaplamanın bozulması ve tekrar tekrar ödenek sarf edilmesinin önüne geçilmek üzere sıcak asfalt yapımına hız verilmişŸtir. 2014'te yaklaşŸık 7 kilometre sıcak asfalt programı projelendirilmişŸ. Projenin gerçekleşŸtirilmesi için 1 milyon 522 bin lira harcama yapılması kararlaşŸtırılmışŸtır. Projenin ilk dilimi olan Yalova Merkez-Samanlı Köyü ile Termal-Akköy bağŸlantı yolunun 2 bin 100 metrelik kısmı ulaşŸıma açılma aşŸamasına gelmişŸ, ikinci etap olarak 2 bin 100 metrelik Altınova ilçesi SoğŸuksu Köyü bağŸlantı yolu sıcak asfalt çalışŸması başŸlatılmışŸtır."
 
Kaynak: AA