Kıbrıs Şehidi İçin Köyünde 40 Yıl Sonra Anıt Yapılacak

Kıbrıs Barış Harekatı'nda, 21 Temmuz 1974'te dost ateşiyle batırılan TCG Kocatepe Fırkateyni'nde şehit düşen, cenazesi bulunamadığı için mezarı olmayan Halil Kalafatoğlu için köyünde anıt yapılacak.

Şehidin İnebolu ilçesine bağlı Erkekarpa köyünde yaşayan yatalak annesi Hanife Kalafatoğlu'nun (88) talebi üzerine köyün muhtarı Murat Tokatlıoğlu, girişim başlattı.
Tokatlıoğlu, AA muhabirine, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40| yıl dönümü dolayısıyla Halil Kalafatoğlu için anıt yaptırmak amacıyla Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) başvurduğunu söyledi.

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurmalısınız" cevabı üzerine bakanlık nezdinde girişim başlatacaklarını aktaran Tokatlıoğlu, şöyle konuştu:
"Anıt için 2 dönümlük yerimiz hazır. Okulumuz kapandığı için eski lojmanları yıktık. Burada anıt ve çevre düzenlemesi yaptırarak şehidimizin adını yaşatmak istiyoruz. Annesinin de bu konuda talebi var. Bakanlık nezdindeki girişimlerinden sonuç alamazsak hayırseverlerin desteğiyle bu anıtı yaptırmayı amaçlıyoruz."
Şehidin kardeşi Bahattin Kalafatoğlu da annesinin son arzusunu yerine getirmek istediklerini belirterek, "Kardeşimin gidip dua edeceğimiz mezarı bile yok. Annemin ömrü şehit oğlunun hasretiyle geçti. Ölmeden önce oğlunun anıtını görmek istiyor. Bu konuda muhtarımız bir girişimde bulundu. İnşallah gerçekleşir" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA