İzmir'in 3'üncü Gemisi Geliyor

İzmir Körfezi'nde deniz ulaşımının geliştirilmesi için sipariş verilen 15 gemiden 3'üncüsü olan "1881-Atatürk"ün, ay sonunda kente getirileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ismi 500 binden fazla İzmirlinin katıldığı ankette "1881-Atatürk" olarak belirlenen geminin, karbon kompozit malzemeyle üretildiği, bu yüzden çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, dayanıklı, daha uzun ömürlü olduğu belirtildi.
Açıklamada, daha önce kente teslim edilen "Çakabey" ve "Dokuz Eylül"den sonra 3'üncü gemi olacak "1881-Atatürk"ün körfezdeki testlerini tamamladıktan sonra sefere başlayacağı kaydedildi.
Geminin 420 kişi kapasiteli olduğunun aktarıldığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Gemilerde TV yayınları ve kablosuz internet, vatandaşların yolculuk esnasındaki ihtiyaçlarının giderilmesi için büfeler, bebek bakım masası, görme engelliler için gerekli yerlerde kabartmalı uyarı ve yönlendirme işaretleri ile fiziksel engellilerin araçlarına uygun yerler bulunuyor. Bisiklet kullanıcılarının da yeni gemileri rahatlıkla kullanabilmeleri için bisiklet parkları var. Gemiye binecek yolcuların evcil hayvanlarını taşıyabilmeleri için birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesleri oluşturuldu. Yolcuların bavul ve çantalarını koyabilecekleri bavul rafı ve alanları da yeni gemide mevcut."
Kaynak: AA