Fatsa'da Bayramlaşmada Gündem ‘gazze’

Ordu'nun Fatsa ilçesinde AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı'nda Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma töreninin gündemi “Gazze” idi.

Fatsa'da Bayramlaşmada Gündem ‘gazze’

Bayramlaşma merasimine AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Parti binasında gerçekleşen bayramlaşma töreninde ilk konuşmayı Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen yaptı. Sözen, Gazze’de yaşanan acının Ramazan Bayramı’na gölge düşürdüğünü söyledi.

“KENDİMİZ ONLARDAN AYRI GÖRMEDİK”
Ramazan ayını en güzel şekilde idrak ettikten sonra bayrama kavuştuklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Rabbim bizleri birlik beraberlik içerisinde yeni hizmetlere ve bayramlara kavuştursun. Bizler burada huzur içinde bayramımızı yaşıyorken Dünya’nın dört bir yanında katliamlar yaşanıyor. Biz acıların en büyüğünü yaşayan kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve kendimizi onlardan ayrı görmedik. Dualarımız ve yardımlarımızla her zaman onların yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZ TAKDİR TOPLUYOR VE İSLAM DÜNYASININ DA DUASINI ALIYOR”
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “Türkiye hızla gündemini yenileyen bir ülke konumuna geldi. Seçimden çıkıyoruz ve yeni bir seçime giriyoruz. Halkın oyları ile seçilecek Cumhurbaşkanlığı ilk defa karşılaştığımız bir hadise. Dünyada farklı şeyler var ve İsrail Filistin’e zulüm uyguluyor. Türkiye’de bu noktada kendine yakışan bir duruş sergiliyor. Ben özelde burada bir şey paylaşmak istiyorum, Sayın Başbakanımız Kızılcıhamam toplansın da basına kapalı bir şekilde bizlere hitap ederken, ‘Siz zannediyor musunuz ki, milletvekili olarak sorumluluk alanınız Türkiye’den ibaret’ demişti. Bu sözün içerisinde çok ince mesajlar vardı. Biz Osmanlı’nın bıraktığı topraklarda yaşıyoruz. Türkiye sadece kendi başına değil, Osmanlı’dan aldığı mirasla çok büyük sorumlulukları üstlenmiştir. Adalet, hizmet ve yatırım bekleyen birçok ülke insanı vardır. Başbakanımız bu ülkelere destek vererek bu duruşuyla takdir topluyor ve İslam dünyasının da duasını alıyor. Hayvan hakları denildiği zaman mangalda kül bırakmayan dünya devletleri Filistin’de yaşanan katliama seyirci kalıyor. Bizim duruşumuz bu noktada doğrudur ve yerindedir. Bizim bu duruşumuz dua ile birlikte güzel bir sonuç getirecektir. Önümüzde bir seçim var ve herkes elinden geleni yapıyor. Bu seçimin galibi de zaten belli arkadaşlar. Bu sabah okuduğum bir gazete haberinde Avrupa’daki medyanın ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde bir tutum almıştır. Bu bir kabullenmedir ve bu ülkeler geçmişte ülkemizdeki adayları belirleme gayretine giriyorlardı. Başaramayınca da darbecileri başa getirip politikaya yön vermek istiyorlardı. Bizler bundan sonraki planlarımızı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır şeklinde yapıyoruz. Seçilecek Cumhurbaşkanımızın şimdiden tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu

Fatih Han Ünal’dan sonra söz alan AK parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, “Önümüzde çok önemli Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu seçimin sonucu belli ancak biz partililer olarak bu konuda herhangi bir gevşekliğe düşmememiz lazım. Türkiye tarihinde ilk defa halkımız Cumhurbaşkanını seçecek bu yüzden önemli bir seçim yaşayacağız” ifadelerini kullandı

“GAZZE KARDEŞ ŞEHRİMİZDİR”
Bayramlaşma merasiminde son konuşmayı yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise şunları söyledi: “Ramazan ayının 5. gününde hep birlikte 4 bin kişinin katılımıyla bir iftar açmıştık hatırlarsanız. Milletvekilimiz ve Başkanımız Gazze konusunda güzel tespitlerde bulundular. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Büyükşehir olarak İsrail ürünlerine ve Yahudi sermayesine şiddetle karşı olduğumuzu ve tesislerimizde hiçbir İsrail ve Yahudi ürününün kullanılmayacağını kararlaştırmıştık. Bu kararımızdan sonra Türkiye’de il ve büyükşehir belediyeleri de bu eyleme ve boykota katıldılar. Bu eylemi Müslüman kardeşlerimizin acısı dinene kadar devam ettireceğimizi tekrarlamak isterim. Bu eyleme ben Tüm Fatsa’yı ve Ordu’yu destek vermeye bir kez daha davet ediyorum. Ordu Belediyesi Türkiye’de ilk kez Gazze’yi kardeş şehir ilan etti. Gazze Ordu’nun kardeş şehridir. Buna yönelik ilk meclis toplantımızda buna yönelik kararımızı alacağız. Gazze’nin kardeş şehir olmasıyla birlikte oradaki Filistin’deki yavrularımızı ve çocuklarımızı Türkiye özelinde Ordu’ya, Ordu’nun da bilgi ve birikimlerini paylaşma konusunda Filistin Büyük elçiliğimizle yazışmaları yapmayı başlattık. Savaş bittiği zaman Gazze’nin Belediye Başkanını da Ordu’ya davet edeceğiz. Ben Gazze’ye desteğimizi gerek fiili gerekse maddi yönden her zaman yardımcı olacağım.”
Kaynak: İHA