Erkeklerde Depresyon Cinsel Hayatı Olumsuz Etkiliyor!

Aile Danışmanı Seniz Doğan erkeklerde depresyonun cinsel hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Doğan, “Her şey yolunda gidiyor gibi gözükürken, birden bire büyük bir şokla sarsılmamak için hayatınızdaki erkeklere iyi bakın. Pek çok erkek depresyonda olduğunu, ızdırap çektiğini ve artık bu hayata katlanamadığını ve günden güne daha da büyük bir yalnızlığa ve mutsuzluğa sürüklendiğini sizden saklıyor olabilir. Depresyon zamanımızın en ciddi patolojilerinden biri. Yaşam enerjimizin kaybı ve artık her şeyi anlamsız bulmak, sürdürmekte olduğumuz hayattan zevk alamamak, geleceğe ve yaşama güvenmemek, duygusal, fiziksel, zihinsel acılar içinde kıvranıp durmak ve daha pek çok benzeri ve bizi yavaş yavaş donuklaştıran öldüren semptomlar örgüsü… Depresyon ve stres, modern hayatın doğal bir parçası olarak yaşamımıza hükmetmekte ancak pek çok erkeğin depresyonda olduğunu anlamak neredeyse imkansız” dedi.


Cinsel fonksiyon bozukluklarının Majör depresyona sebep olduğunu kaydeden Doğan daha sonra şunları kaydetti; “Ancak depresyonun kendisinin de erkeklerde ereksiyon bozuklukları ve iktidarsızlığa yol açmaktadır. Bir paradoks olarak depresyon tedavisinde kullanılan antidepresanlar da aynı cinsel semptomlara sebep olmaktadır.

Cinsel aktifliğini kaybeden erkek, kendi öz değer algısında bir düşüş yaşamaya başlar. Öz değer algısındaki bu düşüş paradoksal olarak, erkeğin daha da az cinsel aktiviteye çekilmesine ve bu alanda yaşanılan her türlü başarısızlığı da kişiselleştirerek değersiz hissetmeye başlar. Bu noktadan sonra bu başarısızlık ve değersizlik duygusu erkekte gizil bir öfkeye sebep olmaktadır. Bu öfke ya karşı cinse yöneltilerek ya da kendine yöneltilerek boşaltılır. Tüm bunlar fiziksel ve/veya psikolojik şiddetin olabileceği mutsuz bir aile yaşamının oluşmasına yol açabilir; böyle bir ortam söz konusu olduğunda ise tüm aile bireylerinin de yavaş yavaş semptom üretmeye başlaması olasıdır.

ERKEKLERDE DEPRESYONUN TEDAVİSİ
Depresyon tek başınıza iyileştirebileceğiniz bir şey değildir. Özellikle depresyonun varlığını ve yardım almayı kabul etmek pek çok erkek için zor bir şeydir. Ancak bir kez yardım alınmaya başladığında erkeklerin kadınlardan tedaviye daha hızlı cevap verdiği gözlemlenmiştir. “Erkeklerde Depresyon”un tedavisi için önerilenler…
Doktorlar tarafından uygun görüldüğü durumlarda medikal ilaç desteği, Danışmanlık ve Terapi, Bio Frekans Uygulamaları,Homeopati, Yaşam değişiklikleri(özellikle depresyona sebep olan yaşantıların tespit ve değiştirilmesi),Düzenli Egzersiz, Sağlıklı Beslenme,İyi Uyku,Meditasyon Yapma,Sosyalleşme ve arkadaş çemberi, Aile Sevgisi
İÇİNE DÜŞTÜĞÜNÜZ DEPRESYONDAN ÇIKMAK İÇİN İP UÇLARI
Ailenizin ve arkadaşlarınızın size yardım etmelerine izin verin, İçinizden gelmese dahi sosyal aktivitelere katılın,Samimi ve sizi eğlendiren bir sosyal cevre oluşturun,Ortak ilgileriniz olan yeni insanlarla tanışın,Doğada bol bol vakit geçirin,Doğa, hayvanlar veya insanların yararına gönüllü çalışın,Bedensel aktivitelerinizi arttırın,Seks Yapın, Daha çok gülün, Olumsuz düşüncelere izin vermeyin,Önemli kararları erteleyin,Ruh Halinizin birden değişeceğini beklemeyin. Bu bir süreç meselesi ve yavaş yavaş artarak düzelecektir, Kendinize depresyonun geçmesi ve bu yeni süreçte ortaya çıkan duyguların yaşanması için izin ve zaman verin,Hiçbir şeyin sonsuza kadar süremediğini, bununda bir süreç olduğunu ve biteceğini bilin,Bu yeni, durumu kendinizi yeniden tanımak için bir fırsat olarak değerlendirin ve kendi içinizde keşif yolculuklarına çıkın, Yeni sizi keşfederken yaratıcılığınızı ve mizahınızı işe katmayı unutmayın.”
Kaynak: İHA