Ereğli’de Şehit Ailesine Bayram Ziyareti

Konya’nın Ereğli ilçesinde, İlçe Kaymakamı Şakir Erden ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, şehit ailelerine Ramazan Bayramı nedeniyle ziyarette bulundu.

Ereğli’de Şehit Ailesine Bayram Ziyareti

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, 14 yıl önce Tunceli’de girdiği silahlı çatışma sonucu şehit olan Yüzbaşı Ercan Solak’ın baba evini ziyaret etti. Baba İbrahim Solak ile görüşen Kaymakam Erden ve Yüzbaşı Efe, ailenin bayramını kutladı.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, vatanı için canını ortaya koyan şehitler sayesinde ülkenin bekasının korunduğunu belirterek, her zaman şehit ailesinin yanında olduklarını, sadece özel günlerde hatırlamadıklarını söyledi.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, “Şehitlerimiz bizim için varlık sebebimiz, onların sayesinde bu toprakların üzerinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Bayramlar kimileri için sevinç kimileri içinse hüzündür. Biz şehit ailemizi ziyaret ederek onların acısını paylaştık. Kendilerine bizleri kabul ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Şehit babası İbrahim Solak ise, şehit ailelerinin sıkıntılarının büyük olduğunu ve yaşanılan acıların kolay unutulmayacağını ifade ederek, “Günlerimiz kederle kahırla geçiyor. Bugün sabah saat 4’te kalkıp oğlumun mezarına gittim ve onunla dertleştim. Bu dünya değil artık öbür dünya için çalışıyoruz, imanımız sayesinde ayakta durarak acılarımızı hafifletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA