Doğaseverlerin Yeni Rotası 'Saklı Cennet'

İzmir'in Dikili ilçesindeki Aşıklar Şelalesi, doğaseverlerin yeni rotası oldu.

Dikili ilçesine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan Aşıklar Şelalesi, son zamanlarda çevresinde yapılan düzenlemelerle İzmirlilerin hafta sonu gezi planları arasında yerini alırken, İzmir'den Çanakkale istikametine gidenlere de bir süre doğayla baş başa kalma imkanı sunuyor.
Yerli ve yabancı turistlerin yol üstü uğramadan geçmediği şelale, doğanın hoş ve rahatlatıcı ortamında ziyaretçilerine adeta renk cümbüşü yaşatıyor.
Dikili ilçesinden ve çevredeki yazlık sitelerden çok kısa bir yolculukla ulaşılabilen Aşıklar Şelalesi, bulunduğu coğrafi yapısı ile de dikkati çekiyor. Yaklaşık 30 metreden aşağıya dökülen 20 metre enindeki şelale suları ve şelale önündeki düdeni ile birlikte, ziyaretçiler kendilerini eşsiz bir manzaranın içinde buluyor.
Şelaleden dökülen suların oluşturduğu akarsu güzergahı da çevresindeki ağaçlar ve sahip olduğu bitki örtüsü ile oksijeni bol bir doğa yürüyüşü imkanı sunuyor. Şelalenin hemen 200 metre gerisinde ise yörede dilden dile anlatılan bir rivayete konu olan mağara bulunuyor.
- "Bölgeyi cazibe merkezi yapacağız"
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin ilçenin önemli bir doğal güzelliği olduğunu söyledi.

Aşıklar Şelalesi'nin fazla bilinmediğini, tanıtımı için gayret göstereceklerini dile getiren Tosun, şelalenin arkasındaki doğal görünümü bozulmamış mağaranın da bölgeye ayrı bir güzellik kattığını ifade etti.

Şelaleyi ve çevresini doğa sporcularına ve doğa severlere göre dizayn etme planlarının olduğunu belirten Tosun, buraya ulaşan yolun yapımının yanında yürüyüş parkurları ve çevre düzenlemesi de yapacaklarını kaydetti.





Kaynak: AA