Ak Parti ve Chp Tarsus Teşkilatlarında Bayram Kutlaması

Ramazan Bayramı dolayısıyla, AK Parti ve CHP Tarsus İlçe teşkilatlarında bayramlaşma programı düzenlendi.

AK Parti Tarsus ilçe teşkilatında düzenlenen proğrama AK Parti İçel Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt, İçel İl Başkanı İsmail Taşpınar ve Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Yıldız ile partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti İçel Milletvekili Uzun, burada yaptığı konuşmada, insani ilişkilerin en üst seviyede yaşanmasına vesile olan bayramların, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevgi, saygı, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü gibi manevi duyguların yükseldiği müstesna günler olduğunu söyledi.

Kardeşlik duygularını pekiştirmek, birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin sosyal barışını sağlamak ve daha güzel yarınlara ulaşmak için bu günleri fırsat olarak değerlendir gerektiğini ifade eden Uzun şöyle devam etti:
"İçerisinde sayısız güzellikleri barındıran bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günlerdir. Ne var ki, idrak ettiğimiz bu Ramazan Bayramı'nda yüreklerimiz yangın yeri olmuştur. İçimiz kan ağlamaktadır. Doğu Türkistan'da, Arakan'da, Suriye'de, Kerkük'te, Filistin'de ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz zulümle karşı karşıyalar. İşgalci İsrail yönetiminin Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu saldırılar neticesinde, bugüne kadar aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu yüzlerce sivil yaşamını yitirmiş ve binlercesi de yaralanmış bulunmaktadır. Mübarek Ramazan Bayramı arifesinde, işgal altındaki Filistin topraklarına keder, acı ve gözyaşı hakimdir. Yüce Allah, Filistin'deki, Suriye'deki, Kerkük'teki, Arakan'daki, Doğu Türkistan'daki, dünyanın neresinde baskıya ve zulme uğrayan bir kardeşimiz varsa hepsinin yardımcısı olsun."
Uzun, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine de dikkati çekerek sıkı bir şekilde hazırlandıklarını yaptıklarını ve partisinin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesi için yoğun bir çalışma içinde olduklarını sözlerine ekledi.
Bayramın kardeşlik, sevgi, dostluk ve paylaşma olduğuna vurgu yapan İçel Milletvekilleri Ökten ve Bozkurt da kin, nefret, düşmanlık ve dargınlıkların bir kenara bırakılarak herkesin birlik ve beraberlik içinde, kardeşçe, dostça bir bayram geçirmesi dilediğinde bulundular.
- CHP'de Bayramlaşma
CHP ilçe başkanlığındaki programa ise CHP İçel Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Aytuğ Atıcı ile parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan CHP İçel Milletvekili Öztürk, partililerin bayramlarını kutlayarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı Seçimi dolayısıyla CHP teşkilatlarının sıkı bir çalışma sergilediğini kaydeden Öztürk, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiride bulundu.
CHP İçel Milletvekili Atıcı ise mevcut iktidarın bilinçli bir şekilde milli ve dini bayramların şevkle ve coşkuyla kutlanmasına engel olmaya çalıştığını savunarak, "Onların inadına bizler hem milli bayramlarımızı hem de dini bayramlarımızı, yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen şevkle ve coşkuyla kutlamalıyız, bayramlarımıza sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Parti içerisinde sıkıntı yaşandığını ve tüm sıkıntılara rağmen CHP'nın tepkisini her zaman çağdaş bir şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Atıcı, "Yaşadığımız bu zor süreçte tüm partililerimizin, CHP'ye sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA