Ak Parti'de Bayramlaşma Töreni

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Üzülecek asıl meselede sözüm ona hak diyen, özgürlük diyen, demokrasi diyen başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Amerika'sı, Avrupa'sı büyük bir kaybedenler sınıfında yer alıyorlar" dedi.


AK Parti'de düzenlenen bayramlaşma töreninde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Göka ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Neslihan Cenk, partilerden gelen heyetleri kabul ettiler. AK Parti'de ilk bayramlaşma CHP ile gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Gaye Uluer ve CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan, AK Parti'ye gelerek partililerle bayramlaştılar. Halıcı konuşmasında, bayram günü yapılan ziyaretlerin, partiler arasında diyalog ve hoşgörünün bayram dışında da sürmesini arzuladıklarını söyledi.

Bütün partilerin ülkenin iyiliği için bir şeyler yapmaya çalıştığını dile getiren Halıcı, “Farklılıklarımız olabilir düşüncelerimizde, ama bunu gergin bir ortama taşımamak bütün vatandaşlarımızın dileğidir. Burada iktidar partisine görevler düşüyor" dedi.


Kapusuz ise, güzelliklerin daim olmasının ve ağız tadı ile yaşanmasının önemli olduğunu söyleyerek, Türkiye’de güzellikler varken komşularda sıkıntıların had safhada olduğunu ifade etti.

Kapusuz, "Milletimiz, fikir ayrılıklarında çatışan bir taraf değil beraber de olan, beraberliklerini de millet önünde dostça sergileyen görüntüleri arzu etmektedir" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyesi Halil Öztürk ve Sena Doğan da AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek partililerle bayramlaştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, bayramların küskünlüklerin giderilmesi, huzurlu bir yaşamın sağlanmasında önemli günler olduğunu belirterek, Müslüman coğrafyasında yaşanan duruma işaret etti. Karakaya, "İnşallah bir sonraki bayrama bu acıların biteceği, yaraların sarılacağı, insanlığın huzurlu bir dünya ortamına kavuşacağı bir yere geliriz. Türk milletinin, İslam aleminin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, basın mensuplarının mübarek Ramazan Bayramlarını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kapusuz ise, Ramazan Bayramı’nın Türkiye'de sevincin yaşandığı ortam olduğuna işaret ederek, yakın coğrafyada, akraba topluluklarda insanlık dışı fotoğrafları yaşamanın hüznünü yaşadıklarını söyledi.

Kapusuz, "Üzülecek asıl meselede sözüm ona hak diyen, özgürlük diyen, demokrasi diyen başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Amerika'sı, Avrupa'sı büyük bir kaybedenler sınıfında yer alıyorlar. Bu üzülecek bir şey. Belki de bundan sonrası için tedbirli olmak adına ülkemizdeki huzurun, istikrarın kıymetini bilmeli. Devletin ve milletin gücüne güç katmanın önemini kavramak, bunun adına yapılabilecek her türlü güzelliğe katkı vermek önem arz ediyor" dedi.

HDP’den ise Mardin Milletvekili Erol Dora, MYK üyesi Arife Köse ile birlikte AK Parti'yi ziyaret etti. Dora, Filistin, Rojava, Myanmar'da şiddetin olduğunu hatırlatarak, bayramın kendileri için buruk geçtiğini kaydetti.

Dora, "İnsana insan olarak bakabilmek ve kendimize şiar edineceğimiz şey, kim olursa olsun bir acı yaşadığı zaman empati duygusu geliştirerek onların acısını paylaşmak. Umarım bu son olur. Bir dahaki bayramlarda daha mutlu, daha kucaklayıcı, daha sevgi dolu bayram kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Dora, "Bizim arzumuz seçimlerin demokratik şekilde gerçekleşmesi ve halkın gerçek anlamda iradesinin sandıklarda tecelli etmesidir. Bu seçimlerin ülkemizin demokrasisine hayırlı olmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kapusuz, çocukların, kadınların kutsal bölgelerde öldürüldüğüne tanık olduklarını belirterek, "İnsanlık ve şey yapamamanın sorumluluğunu taşıyor. Savaşın elbette tasvip edilmediği gibi barışın, huzurun, güvenliğin insanlara daha layık olduğunu unutmamamız lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak Kapusuz, "Serbest, sivil, herkesin rahatlıkla aday olarak öne çıktığı seçimlere katıldığı ve aynı zamanda her türlü propagandadan yeterince istifade ettiği ve güzel bir seçimin ülkeye kazandırıldığı bir seçim yaşayacağız. Hem yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullandığı hem de vatandaşların direkt olarak kendi başkanını, Cumhurbaşkanını seçtiği bir seçim olacak" dedi.

AK PARTİ İLE DSP ARASINDA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TARTIŞMASI
DSP Parti Meclis üyesi Uğur Gürel ise, AK Parti’ye ziyaretinde çocukların, gençlerin, kadınların katledildiğini belirterek, bayramın tadında yaşanmadığına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini belirten Gürel, "Seçimlerin en güzel örneği, din istismar edilemedi. Bütün adaylar kendi çapında bu ülkeye, İslamiyet’e önem veren adaylar. Dinin siyasete alet edilmemiş olması büyük kazancımız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kapusuz ise, Türkiye'de seçim sürecinde bayramın huzurlu geçtiğini söyleyerek, "İnsanlık adına utanç verici, yanı başımızdaki olaylardan üzüntülüyüz, tepkiliyiz. Böyle bir olayın yaşanıyor olması fevkalade bizi üzmektedir" ifadelerini kullandı.

Kapusuz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hep sıkıntılı olduğunu hatırlatarak, çalkantılı dönemlerin bu seçim sürecinde yaşanmadığına dikkat çekti. Kapusuz, "Bugün Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçiliyor olması problemleri yaşatmıyor. Ama bir husus var ki, siyaset kurumu kendisine güvenmeli. Eğer siyaset kurumu yaptığı işi küçümsüyorsa veya güven duymuyorsa orada bir problem var demektir. Siyaset kurumu kendi içinden aday çıkartmalı. Demokratik Sol Parti kendi içinden aday çıkarma şansı yok" dedi.

Bunun üzerine Gürel, her partinin kendi adayını göstermesi gerektiğini söyleyerek, "Halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanı adayı seçiminde halk aday gösteremiyor. Sakatlık burada, bunun da düzeltilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Siyaset dışından adayların aranmasını doğru bulmadığını kaydeden Kapusuz, "Birçok Demokratik Sol Partili vatandaşlarımızın da Recep Bey’i tercih edeceğini biliyorum. Ama bu vatandaşın bireysel tercihlerine saygıyı gerektirir. Elbette biz demokrasiden tavır almış bir kurum, iktidar ve parti olarak, biz vatandaşımızın kararını çok önemseriz. Her zaman onun kararını başımızın üzerinde görürüz. Ben inanıyorum ki, seçimin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olacak. Anketler bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin Türkiye açısından sevindirici olacağını söyleyen Kapusuz, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun da Cumhurbaşkanlığı'na aday olmasını istediğini ifade etti.

Gürel de, Ahmet Necdet Sezer'in Meclis'te bulunan beş partinin liderlerinin ortak imzasıyla aday gösterildiğini söyleyerek, Fazilet ve Doğru Yol Partisi liderlerinin de destek verdiğini hatırlattı. Gürel, "Bizim hükümette olduğumuz dönemlerdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ortak bir konsensus ile çıkarılmıştı" diye konuştu.

Bunun üzerine Kapusuz, Ecevit'in Cumhurbaşkanı adayı olmadığını kaydetti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler ve beraberindeki heyet de AK Parti'yi ziyaret etti. Şenliler, İsrail şirketlerinin mallarının boykot edilmesini istedi.

Kapusuz ise, dünyanın karmaşık hale geldiğini söyleyerek, imkanların zirve olduğu dönemde Gazze'de yaşananların insanlık için utanç verici olduğunu ifade etti

Kaynak: İHA