Vatandaşla İhsanoğlu Arasında ‘israil’ Diyaloğu

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp Çocuk Yardım Derneği ziyaretinde bir vatandaşın İsrail tepkisiyle karşılaştı.

Vatandaşla İhsanoğlu Arasında ‘israil’ Diyaloğu
İsrail’e karşı durabilen uluslararası tek kuruluşun genel sekreteri olduğunu belirten İhsanoğlu, “İsrail’i savaş suçu işlediğine dair, yasaklanmış silahlar kullanmasına dair ilk raporu ben çıkarttım” dedi.


Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayramın ilk günü Eyüp Çocuk Yardım Derneği’ni ziyaret etti. İhsanoğlu'nun ziyaret öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunduğu sırada bir vatandaş, “İsrail politikaları hakkında ciddi bir kınama, oturaklı bir konuşma istiyoruz sizden” diyerek seslendi. Bunun üzerine İhsanoğlu, “Siz benim oturaklı konuşmalarımı duymadınız mı? diyerek cevap verdi. Karşılıklı süren diyaloglarda vatandaş, ‘Vallahi duymadım’ derken, İhsanoğlu, "Demek ki yanlış kanallara bakmışsın” dedi.

Vatandaş ise, “Ben bir çok kanal izledim buna Samanyolu da dahil” ifadelerini kullandı.

Vatandaşa "aziz kardeşim” diyerek konuşmasına başlayan İhsanoğlu’nun sözü sık sık yine aynı kişi tarafından bölündü. “İsrail’in bu zulmü, bu insanlığa saldırısı ilk defa olmuyor” diyen İhsanoğlu, “Belki siz benim kadar takip etmediğiniz için bugünkü olan heyecandan dolayı çok heyecanlanıyor ve üzülüyorsunuz. Benim heyecanım sizin heyecanınızdan daha büyüktür. Çünkü ben bu vahşet filmini, senaryoyu hayatımda çok defa gördüm ve görev esnasında 2008-2009 senesinde aynı filmin senaryosunun taktik edildiğini gördüm. Cani İsrail’e karşı durabilen uluslararası tek kuruluşun genel sekreteri ben oldum. Güvenlik konseyi karar çıkaramadığı için ben uluslararası mecralarda yeni bir mecra buldum. O da Birleşmiş Milletler’in (BM) İnsan Hakları Konseyi’nin kararını çıkarttım. Bizim orada Müslüman devletlerin ekseriyeti var. Rusya, Çin gibi Latin Amerika, Asya ülkelerini desteğiyle biz oradan çok kolay karar çıkarabiliyorduk. Ve oradan biz gerçekleri tespit etme komisyonu çıkarttık. Benim teşebbüsümle. Cenevre’de bunu günlerce, haftalarca takip ettim. Ama ben bunları sesiz yapıyorum. Bende davul zurna yok maalesef” dedi.

“İsrail’i savaş suçu işlediğine dair, yasaklanmış silahlar kullanmasına dair ilk raporu ben çıkarttım” diyen İhsanoğlu, “Ve bu raporda ‘Goldis Tohum Raporu’ olarak bilinir” diyerek rapor ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra soru soran vatandaşa hitap eden İhsanoğlu, “Bana karşı çıkıyorlar yalan söylüyorlar. Siz yalanları dinliyorsunuz. Ben İsrail’i kınamadığımı söylüyorsunuz. Bin defa da kınarım. Çünkü bu senaryoyu bin defa göreceksiniz. Çünkü İsrail karşısında kimse karşı duramıyor. Kanaya kınaya kına gecesine döndü. Biz, başkaları kınıyor da netice ne oluyor. Netice almak için birlik olmamız lazım” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Eyüp Çocuk Yardım Derneği’ni ziyaret eden İhsanoğlu, çıkışta vatandaşlarla bir süre sohbet ederek Eyüp’ten ayrıldı.
Kaynak: İHA