Trabzon'da Protokol ve Halk Bayramlaştı

Ramazan Bayramı, Trabzon'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Trabzon'da Protokol ve Halk Bayramlaştı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ndeki halk günü bayramlaşmasında protokol ile vatandaşlar bir araya gelirken, katılımın yüksek olması dikkat çekti.
Büyükşehirdeki bayramlaşmaya Trabzon Valisi Abdul Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Basın İlan Kurulu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Belediye eski Başkanı Asım Aykan, eski milletvekillerinden Şeref Malkoç, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, bürokratlar vatandaşlar katıldı.

Trabzon'daki ilk bayramlaşma Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte yapıldı. Buradaki törene Trabzon Valisi Abdul Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daire amirleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonra katılımcılar şehitliğe karanfil bıraktılar, ardından da dua okudular. Başkan Gümrükçüoğlu, kabir ziyaretine gelen vatandaşların bayramlarını kutladı ve bol bol sohbet etti.

Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra Sevgi Evleri’ndeki çocukları, Fatih Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan hastaları, Emniyet Müdürlüğü personelini, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerleri ve ardından da Trabzon Huzurevi'ni ziyaret etti.

Daha sonra belediyede yapılan halk bayramlaşmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gümrükçüoğlu bayramlaşma törenine katılan tüm Trabzon halkına ve protokol mensuplarına teşekkür ederek, "Trabzon'un bütünlüğünü, kardeşliğini, yardımlaşmasını belediyede yapılan törene katılımın yüksekliğinden burada bir kez daha gördük. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki bayramlaşmalarda da aynı bütünlüğü ve kardeşliği yaşamaya devam ederiz. Barışın ve kardeşliğini kentinde tek yürek olarak, omuz omuza çok güzel bir bayram yaşıyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ndeki bayramlaşma yaklaşık iki saat sürerken, gelen konuklara çeşitli ikramlar yapıldı.
Kaynak: İHA