Pedallar Baraj, Hes ve Madencilik Projelerine Karşı Çevrildi

Tunceli’de 11 kişilik grup, baraj, HES ve madencilik projelerini protesto etmek amacıyla kent merkezi ve 7 ilçeyi kapsayan bisiklet turu başlattı.

Pedallar Baraj, Hes ve Madencilik Projelerine Karşı Çevrildi

Aralarından yurt dışı ile İzmir’den bisikletçilerin bulunduğu grup, turlarına Tunceli’nin Pülümür ilçesinden başladı.

Pülümür Vadisi’nde 65 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler öğlen saatlerinde Tunceli kent merkezine ulaştı. “Munzur’a Pedal, Sular Özgür Akacak” tişörtleri giyen grup, sık sık sloganları attı. Vatandaşların da alkışlarla destek verdiği grup üyelerinden Funda Akbulut, attıkları sloganların amaçlarını ortaya koyduğunu belirterek, “Yaşatılmak istenen doğa katliamı var ve biz buna dur demek istiyoruz. Munzur ve ilçelerde pedal çevireceğiz. Aramızda Almanya’dan İzmir’den Türkiye’nin başka yerlerinden insanlar buraya geldiler. Munzur’da HES ve maden istemiyoruz. Bunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Elimizden gelen çaba şimdilik bu. Umarım bu çabayı zenginleştiririz” dedi.

Tura Almanya’dan katılan Yüksel Çakar ise, Munzur’a Pedal Ekibi’nin 2006 yılında etkinliklere başladığını ifade ederek, “Daha önce Ankara Tunceli arasını pedallamıştık. Son olarak İstanbul’dan Karadeniz’e tur yaparak oradaki HES’leri protesto ettik. Şimdi de Tunceli içindeki turumuzu yapacağız. Çıkış noktamız, köylerin boşaltılması, barajların yapılması, altın arayışı ve milli parkta yapılmak istenen barajlara karşı çıkmaktı. Eylemimizi hukuksuzca yapılan Mercan HES’te bitireceğiz” diye konuştu.

Tunceli kent merkezindeki açıklamanın ardından bisiklet ekibi, Ovacık İlçesi’ne hareket etti

Kaynak: İHA