Parti Başkanlarından Bayram Mesajı

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mahmut Arıkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, vatandaşların Ramazan bayramını kutladı.

Parti Başkanlarından Bayram Mesajı
Arıkan, “Bu bayramda nerede kan akıyorsa inşallah son olur” derken Mustafa Ayan da, “Sadece 3 gün değil, 365 gün bayram tadında olsun” dedi.


Bayramın Türk halkına hayırlı olmasını isteyen CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, “Öncelikle Türk halkına ve dünyadaki bütün Müslümanlara hayırlı uğurlu olsun. Türkiye ve dünyada bütün Müslümanların islamın gereğini yapsınlar. Kendilerini aldatmaya, kendilerini kandırmaya çalışanlara, önlerine kitabı koyarak, kürsüde bismillah diyerek Allah’ın adını kendi çıkarları içi kullananlara kanmamalıdırlar. Birbirlerini öldüren bir İslam ortamında öleninde öldüreninde Allahu Ekber dediği ve Allah adına kafa kesildiği bir İslam ortamındayız. Allah aşkına kitabımızda Allah’ın emrettiği gibi peygamber efendimizin bize gösterdiği yolda yürüyerek, dinimiz inancımız imanımız gereği cebimizdeki parada gözü olan, dinimizi imanımızı inancımızı ortaya koyarak vatanımızda gözü olanı, Filistin’deki ufacık yavrularımızı katledenleri, bizi dinimizle imanımızla Allahlımızla kandırmaya çalıştıklarını hiç aklından çıkarmasınlar” dedi.

Ayan ayrıca, “Allah hepimize akıl fikir versin Allah bayramın güzel günlerini sadece ramazan ve şeker bayramının 3 gün değil 365 gün süreyle şeker bayramı ve ramazan bayramı kılsın. O duyguları 365 gün yaşatsın. Ben hepinizin ramazan bayramını içtenlikle İslam’ın o güzel duyguları ile kardeşlik duygularıyla kutluyor, tüm Kayserili hemşerilerim ve tüm İslam alemini sevgiye saygıya kardeşliğe dayanışmaya ve ömrümüzün bütün günlerinin bayram günleri gibi samimi ve içten geçmesini diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“AKAN KANLAR DURSUN”
SP İl Başkanı Mahmut Arıkan da, bayramın Müslümanlar için kanlı geçtiğini söyledi.

Arıkan, “11 ayın sultanı mübarek ramazan ayının sonuna geldik. Ramazanın başında Cenab-ı Allah'tan Ramazan ayına ulaştırdığı için şükrediyorduk bugün bayrama ulaştığımız için şükrediyoruz. Dünya'nın dört bir yanında akan Müslüman kanının bu ramazan ayında son bulmasını Cenabı Allah'tan ümit ediyoruz. Bayrama ulaştık, çok güzel duygular içerisindeyiz ancak bayrama ulaşırken bir yanımız maalesef eksik. Dünyanın dört bir yanında özellikle Gazze'de süren 70 yıllık İsrail zulmü de tavan yapmış vaziyette” dedi.

İsrail’in bütün kinini, bütün nefretini dünyadan aldığı cesaret ile de Müslümanların üzerine bomba olarak yağdırmakta olduğunu kaydeden Arıkan, “Bu bayram vesilesi ile yaptığımız dualarımızı Allah inşallah kabul eder. Müslüman kanı akmakta olan Gazze'de, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da, Somali'de, Mısır'da, Sudan'da dünyanın neresinde Müslüman kanı akıyorsa, umarım bu bayram son olur. Ramazan ayı boyunca yaptığımız ibadetler, tuttuğumuz oruçları inşallah rabbimiz kabul eder ve ibadetleri karşılığı cennetle mükafatlandırdığı kullarından eyler. Kayserimiz için ise Ramazan'da kötülüklerin, dargınlıkların, kötü diyalogların son bulduğu bir ramazan olmuştur, eğer olmadı ise önümüzde bir şansımız daha var. İnşallah bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirelim. Kırgınlıkların, küskünlüklerin bittiği bi ramazan olmasını cenabı Allahtan nasip ediyoruz. Yine bu Ramazan’da bu bayramda gerçek bayram gibi yaşanılmasını ümit ediyoruz. Eş dost akraba ziyaretlerinin yapıldığı, dargınların küslerin barıştığı bir bayram olması için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA