(özel Haber) 16 Yıldır Dinmeyen Acı

Adana'da Nimet Özkaynak, 16 yıl önce bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan oğlu Jandarma Komando Er Orhan Özkaynak'ın mezarı başında "Oğlum ölmedi içimde yaşıyor, 16 yıl oldu ancak acısı her gün katlanıyor, bu acı ölünce biter" dedi.

(özel Haber) 16 Yıldır Dinmeyen Acı

Ramazan Bayramı'nın 1. gününde Asri Mezarlık'taki şehitlik, şehit yakınlarının akınına uğradı. Mezarlık İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Bayram nedeniyle özellikle anneler oğullarını yalnız bırakmamak için mezar başına gelip dua etti. Bunlardan biri de 16 yıl önce Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Jandarma Komando Er olarak vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Orhan Özkaynak'ın annesi Nimet Özkaynak (62). Oğlunun mezarı başında önce dua eden anne, daha sonra oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öptü.

Özkaynak 16 yıl önce PKK ile girilen çatışmada oğlunun şehit düştüğünü belirterek, "İçim yanıyor daha ne diyeyim ki söylenecek başka bir şey yok. 16 yıl önce şehit oldu. Bayramdan bize ne ki. Bizim bayramımız yok bayramsızız. Her bayram mezara geliyoruz başka ne yapacağız. Aradan 16 yıl geçti ama acısı her yıl biraz daha artıyor. Ancak ölürsek bu acıyı unuturuz başka türlü unutamayız. Başka türlü bu acı geçmez. Oğlumun yanına geliyorum işte, benim için yaşıyor oğlum ölmedi. Onu içimde yaşatmaya çalışıyorum. Onu çok seviyorum. Bayramda yaşasa yanımıza gelir elimizi öperdi ama şimdi o gelemiyor biz ona geliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA