Özdağ Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, kask uygulaması yaparken, vatandaşların rahatsız edilemeyeceğini söyledi.

Özdağ Açıklaması

Özdağ, geçtiğimiz gün Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yanlışlıkla otomobil sürücüsüne kesilen kasksızlık cezası haberini kendi kişisel facebook hesabından paylaşmış ve İl Emniyet Müdürlüğünün sıkıntı içerisinde olduğuna işaret eden "hal-i pür melal" ifadesini kullanmıştı. AK Parti Turgutlu İlçe Teşkilatı bayramlaşma törenine katılan Selçuk Özdağ, basın mensuplarının artan kask uygulamasına yönelik sorduğu soruları cevaplandırdı.

Özdağ, “Manisa bir huzur kentidir ve özellikle Kütahya, Balıkesir, Ağrı, Bitlis ve Muş'tan olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden göç alır. Manisa’ya göç edenler burada Manisalılarla huzurlu içinde yaşarlar. Biz 1000 yıllık bir kültürün çocukları olarak beraber yaşarız. Manisa’da öyle önemli olaylar olmaz. Elbette ki hukuku aykırı bir şekilde faaliyet gösterenlere emniyet cezasını kesecektir. Ama huzuru sağlarken, huzursuzluk yaratmaktan yapmak lazım bu işi. Bir hiçbir suçluyu desteklemeyiz, hiçbir suçlunun yanında olmayız. Avrupa’da polisi göremezsiniz bir suç işlendiğinde polis hemen yanınızdan çıkar. Polisi sokaklarda kolay kolay göremezsiniz. Tabii burada bir yandan eğitim vardır, bir yandan hukuk vardır bir yandan da polisin çok ciddi bir şekilde tedbiri vardır. Ama Manisa’da bir kişi arabası ile gidiyor ve kendisine kasksızlık cezası kesilmiş. Aynı zamanda fazla ses yaptığı için ceza kesilmiş ama bu kişinin arabasında teyp de yok. Siz bu yaptığınız uygulamayı vatandaşları rahatsız edecek şekilde yaparsanız ben milletvekili olarak sizin karşınıza çıkarım. Vatandaşımızı rahatsız etmeyeceksiniz" dedi

Manisa’da sadece trafik problemleri olmadığını belirten Özdağ, "Hiçbir kimse vatandaşa kötü muamelede bulunamaz ve vatandaşımızı kıramaz. Şehzadeler ilçe başkanım evinden çıkıp annesini bir mevlide götürünceye kadar 3 defa polis tarafından durduruluyorsa, sanki bir 12 Eylül 1980 darbesi varmış gibi davranılıyorsa burada bir yanlışlık var demektir. İnsanlara ceza kesilerek insanlar terbiye edilemezler. Vatandaşımıza kötü muamele kimse yapamaz efendim. Burada ben Ali Kıran baş kesen olurum mantığı ile hareket edeceksiniz buna ne bizim iktidarımız nede hukuk müsaade eder. Benim vatandaşımın yanlışı varsa ehliyeti yoksa ruhsatı yoksa cezai işlemini uygula ama burası bir tarım memleketidir, uyarmak ve ikaz etmek gerekir. Polislere de çok fazla baskı yapmaya gerek yok, işte sokağa çıkın her köşe başında vatandaşları durdurun gibi şeyler yanlıştır. Ben bütün bürokratları görevini yapmaya davet ediyorum. Aynı günde 1 şahsa 4 tane ceza yazılıyor Alaşehir’de ve oradaki bir gazete başlık atıyor ‘Bu Emniyet müdürü neyin intikamını alıyor’. Yani burayı MHP kazandı sizin bunun mu intikamını alıyorsunuz demeye getiriyor. Ben bir AK Partili olarak çok ciddi bir şekilde töhmet altında kalıyorum. Burada emniyet müdürünün yada polisin yaptığı hatayı parti olarak iktidar olarak bize kesmeye çalışıyorlar. Çok da güzel bir polis teşkilatımız var eğitilmiş ve kendisini ispat etmiş. Son dönemlerde hak ve özgürlüklerine son derece rivayet eden bir polis teşkilatımız var. Polis teşkilatımızda bazı kötü niyetli insanların özellikle son zamanlardaki paralel yapıyla mücadele nedeni ve çatı adayı çıkması sonrasında bazıları görevlerine ideolojilerini bulaştırmış olabilirler yada bilinçli olarak bunlar milletten intikam alıyorlar havası verebilirler. Bunlarından önüne geçecek olan müdürleridir, umuyorum bundan sonra daha dikkatli olurlar” dedi.

Kaynak: İHA