Netenyahu: Tamamen yok etmeden sonlandırmayacağız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye düzenlenen kara operasyonlarının genişleteceğini belirterek, "Önümüzde inatçı bir düşman var. Onu tamamen yok etmeden bu operasyonu sonlandırmayacağız" dedi.

Netenyahu: Tamamen yok etmeden sonlandırmayacağız
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazze'ye düzenlenen kara operasyonu hakkında açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Uzun bir savaşa hazırlanıyoruz. Önümüzde inatçı bir düşman var. Onu tamamen yok etmeden bu operasyonu sonlandırmayacağız'
dedi.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon ise, 'Önümüzdeki günlerde Hamas'a karşı operasyonlarımızı daha da genişleteceğiz. Ordudan bu operasyonlar için sabırlı ve dayanıklı olmasını talep ediyorum' ifadelerini kullandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Beni Gantz da açıklamasında, 'İsrail ordusu Hamas'a karşı düzenlediği operasyonları daha da kapsamlı hale getirecek. Gazze sınırındaki tünellerini yok edeceğiz. Bizim önceliğimiz İsrail vatandaşlarını korumaktır. Gazze'deki sivillerden, Hamas'ın tünellerine yakın bölgelerden uzaklaşmasını talep ediyoruz. Orduya sürekli sabır çağrısı yapıyoruz. Ailelerimizi geride bırakmış olsak dahi bu operasyonu sürdürmek zorundayız' diye konuştu.