Mudanya Belediyesi Kadınlara Bursa'nın Tarihi Yerlerini Gezdirdi

Mudanya Belediyesi, köyden mahalleye geçen bölgede yaşayan kadınlara yönelik turlar düzenledi.

Mudanya Belediyesi Kadınlara Bursa'nın Tarihi Yerlerini Gezdirdi

Mudanya Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, Bütünşehir Yasası ile 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından mahalle statüsüne geçen köylerde yaşayan kadınlara yönelik turlar düzenledi.

5 gün boyunca süren, mahalle olarak ilçeye bağlanan köylerden Yalıçiftlik, Çekrice, Dedeköy, Hasköy ve Mirzaoba’da yaşayan kadınların katıldığı turlarda, Bursa’nın tarihi yerleri gezdirildi. Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği turlara katılan kadınlar, gün boyu Bursa’nın tarihi dini mekanlarını gezip, tanımanın yanı sıra ibadetlerini de bu önemli mekanlarda yapmış olmanın mutluluğunu yaşadılar. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklere imza attıklarını ve bu etkinlikleri sadece ilçe merkezi ile sınırlı tutmayıp Güzelyalı ve Tirilye’nin yanı sıra mümkün olduğunca yeni mahalle olan yerleşim yerlerine de taşımaya çalıştıklarını belirtti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Çok güzel şeylerin olacağını ifade etmiştik. Bakın gerçektende Mudanya ve çevresinde güzel şeyle oluyor, insanlar mutlu ve huzurlu, Ramazan ayı süresince tüm mahallelerimizi tek tek gezerek sahur saatine kadar birlikte olup hem sohbet ettik hem de bölgelerinin sorun ve sıkıntılarını öğrendik. Hep birlikte çözüm yollarını aradık. Ayrıca yüne belediyemiz kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz tarafından düzenlenen camilere gezi turlarımız bundan sonra da geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA