Longoz Ormanları, Güvenlik Kameralarıyla İzlenecek

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle bilinen Longoz Ormanları, güvenlik kameralarıyla izlenecek.

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Filiz İhtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İğneada Longoz Ormanları Milli Parkının İzlenmesi ve Tanıtımı" Projesi kapsamında Longoz Ormanları'nın 5 güvenlik kamerasıyla izleneceğini söyledi.

Projenin Trakya Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan 625 bin 643 lira bütçeyle hazırlanacağını belirten İhtiyar, güvenlik kameralarıyla Longoz Ormanları'nın artık daha güvende olacağını vurguladı.
İhtiyar, 2 bin 511 dönüm büyüklüğündeki Longoz Ormanları'nın insan gücüyle korunmasında zorluk çekildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Ormanda, 544 tür bitki, 46 tür canlı, 25 tür sürüngen, 50 tür memeli, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı, 219 tür kuş barınıyor. Göllerdeki kuş faunası için tehdit unsuru olan kaçak avcılığın önüne geçeceğiz. Proje kapsamında 5 güvenlik kamerası Mert ve Erikli göllerinde kurulacak. Gözlem verileri sürekli görsel olarak arşivlenecek."
- "Anında müdahale edilecek"
İhtiyar, kameralar sayesinde herhangi bir olumsuzluk karşısında ormana anında müdahale şansları olacağını söyledi.

Proje kapsamında çekilen görüntülerin internet aracılığıyla yayımlanacağını ifade eden İhtiyar, yerli ve yabancı turistlerin ormanı canlı izleyebileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA