Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik "Özellikle içimizde bu bayramda bir burukluk var tabi. İsterdik ki Musul'da rehin bulunan değerli kardeşlerimiz de aramızda olsun. Bilhassa onların, onların ailelerinin bayramlarını kutluyoruz" dedi.

Çelik, 75. Yıl Sanat Galeri Adana Valilliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Adanalıların ve Türk Milleti'nin bayramını kutladı.
"Özellikle içimizde bu bayramda bir burukluk var tabi. İsterdik ki Musul'da rehin bulunan değerli kardeşlerimiz de aramızda olsun. Bilhassa onların, onların ailelerinin bayramlarını kutluyoruz" diyen Çelik, şunları söyledi:
"Tabi içimizi yakan hadiseler var. Kerkük'te, Musul'daki Türkmenlerin bayramlarını bilhassa kutluyoruz. Gazze'deki kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz. Etrafımızda bizim gibi huzur içerisinde ramazanı geçirememiş olan, bizim gibi huzur içinde bayram yapamayan hangi dinden olursa olsun, hangi etnik gruptan olursa olsun herkese bugünlerin hayır ve barış getirmesini diliyoruz."
Vali, belediye başkanları ve kentin tüm ileri gelenleriyle hep beraber olduklarını, kardeşlik içinde bu bayramı kutladıklarını ifade eden Çelik, "Allah nasip etti bu ramazanı da gördük. Yine nasip etti bu bayrama da eriştik. herkese hayırlı bayramlar temenni ediyorum" diye konuştu.

Bakan Çelik bayramlaşmanın ardından sanat galerisinin dışında bekleyen çocuklarla sohbet etti. Çocuklar Çelik'ten futbol sahası istedi.
- "Gazze, Musul ve Kerkük'teki kardeşlerimize bayram tebriklerimizi iletiyoruz"
Bakan Çelik, daha sonra AK Parti Adana İl Başkanlığını ziyaret ederek burada AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, il başkanı Fikret Yeni ve partililerle bayramlaştı. Çelik, bayramlaşma töreninin ardından, Türkiye'nin barış ve huzur içerisinde bir bayrama daha eriştiğini söyledi.

"Etrafımızdaki bütün olumsuz gelişmeler yüreğimizi yakıyor" ifadesini kullanan Çelik, şöyle konuştu:
"Gazze'deki kardeşlerimizin durumu yüreğimizi yakıyor. Kerkük'te, Musul'daki kardeşlerimizin, Türkmen kardeşlerimizin durumu yüreğimizi yakıyor. Dünyanın pek çok bölgesindeki, Myanmar'da başka yerlerdeki haller yüreğimizi yakıyor ama her zaman onlarla beraber olmaya çalışıyoruz. Hem dualarımızla, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü göstererek onlarla beraber olmaya çalışıyoruz. İsterdik ki biz bu bayrama nasıl huzur içinde girmişsek herkes öyle girsin. Musul'da rehin tutulan kardeşlerimiz aramızda olsunlar, onlarla bayramı hep beraber kutlayalım. Onların ailelerine bayram tebriklerimizi iletiyoruz Adana'dan. Gazze, Musul ve Kerkük'teki kardeşlerimize bayram tebriklerimizi iletiyoruz."
Bu bayramın evinden uzak olanların evlerine dönmesine, acılı coğrafyalarda acının bitmesine vesile olmasını temenni eden Bakan Çelik, il başkanlığındaki vatandaşların da bayramını tebrik etti.
Bakan Çelik'in konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanlığına gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, Çelik ile milletvekilleri ve partililerle bayramlaştı.
Kaynak: AA