Kartepe’de Bakanlı Bayram Coşkusu

Kartepe Belediyesi’nin geleneksel ilçe bayramlaşması, bayramın ilk günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde Kartepelilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Kartepe’de Bakanlı Bayram Coşkusu
Kartepelilerin bayram coşkusuna ortak olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Türkiye istikrarını sürdürdükçe büyümeye, gelişmeye ve kalkınmaya devam edecektir" dedi.


Başkan olarak Kartepe’de ilk bayram heyecanını yaşayan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Uzunçiftlik Kültür Merkezi’ndeki kent bayramlaşmasında Kaymakam Ayhan Durmuş, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kandaz ile birlikte bayram tebriklerini kapıda kabul etti. Kartepelilerin yoğun ilgi gösterdiği kent bayramlaşmasına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da ortak oldu. İlçe protokolünün yanı sıra Ak Parti İl ve ilçe yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, eski belediye başkanları ve meclis üyeleri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı ve muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Kartepeliler salonu doldurdu.

Bolluk ve bereket bayramı olan Ramazan Bayramını en içten duygularıyla tebrik eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Tüm renkleri birlikte tadacağımız bir Ramazan Bayramı dileğiyle Ramazan Bayramımız mübarek olsun. Ramazan ayında Kartepe’yi sade sofralarla donattık, bu sofralarımızla halkımızın büyük teveccühüne mazhar olduk. Bayrama burukluklarla giren dostlarımız var. Biz dünyanın tüm mazlumlarının acı ve kederini yüreklerimizde hisseden bir milletiz. Rabbim zalimleri kahru perişan etsin. Müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Küskünlüklerin, dargınlıkların ve yalnızlıkların; umuda, sevince ve paylaşıma dönüştüğü Ramazan Bayramı’nın Kartepemize, ülkemize, milletimize ve dostlarımıza hayır, bereket ve mutluluk getirmesi duasıyla Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Türkiye her yönüyle gittikçe güçlenen bir ülke konumunda diyerek hayata geçirilen projelerden bahseden Bakan Işık ise, “Artık Kartepe’den Yüksek Hızlı Trenle Ankara 2.5 saat. 12 yılda güçlenen, kalkınan bir ülke var. İnancımız ve ümidimiz Türkiye istikrarını sürdürdükçe büyümeye ve kalkınmaya devam edecektir. Birileri buna engel olmak istese de millet buna müsaade etmediği müddetçe sürecektir” dedi.

Kaynak: İHA