Kanalda Boğulan Amca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde kanala düşen yeğenini kurtarmak için suya atlayan ve kendisi de boğulan Oğuz Celebe son yolculuğuna uğurlandı.

Kanalda Boğulan Amca Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dün, yakınlarının mezarını ziyaret etmek Konya’dan Seydişehir ilçesine bağlı Kumluca Mahallesi’ne gelen baba Yavuz Celebe (46), kardeşi Oğuz Celebe (44) ve çocukları Hüseyin Celebe (19), Semih Can Celebe ve yeğeni Mustafa Celebe (15) ile birlikte mezarlık öncesi yol kenarında bulunan BSA kanalından balık tutmaya başlamış, olay bu sırada yaşanmıştı. Baba, çocukları ve kardeşiyle birlikte balık tuttuktan sonra toplanarak mezarlığa gitmeye hazırlandıkları sırada 13 yaşındaki Semih Can Celebe dengesini kaybederek suya düşmüş, çocuğunun düştüğünü gören baba Yavuz Celebe, kardeşi Hüseyin Celebe ve oğlu Oğuz Celebe de kanala atlamıştı. Dün yapılan ilk aramalarda kanalda bulunan baba Yavuz Celebe, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş, amca ve iki yeğenin cansız bedenleri ise bu sabah saatlerinde bulunarak otopsi yapılmak üzere Seydişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yapılan otopsinin ardından amca Oğuz Celebe yakınları tarafından Seydişehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kumluca Mahallesi’ne getirildi.

Daha sonra Celebe’nin cenazesi Kumluca Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kumluca Mezarlığına defnedildi. Cenaze namazına Kaymakam Tuncay Sonel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yanı sıra Celebe’nin yakınları ve sevenleri katıldı.

Öte yandan, aynı olayda hayatını kaybeden baba Yavuz Celebe (46) ve çocukları Hüseyin Celebe (19) ile Semih Can Celebe’nin ikindi namazına müteakip Seyyid Harun Veli Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kızılcalar Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA