Eskişehir’de Bayramlaşma

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruşlarının temsilcileriyle bayramlaştı.

Eskişehir’de Bayramlaşma

Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri'nde gerçekleşen bayramlaşma töreninde konuşan Vali Tuna, kimsesiz olanların bayramlarda ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi.

Müslümanların bir kısmının bayramı kutlayamadığını hatırlatan Tuna, “Başka coğrafyalarda sıkıntı yaşayanları düşününce halimize şükretmemiz gerekiyor. Huzurlu bir ortamda bayram geçirmek gerçekten önemli diye düşünüyorum. Eskişehir'imiz de huzur kenti olarak, Yunus Emre’nin kenti olarak yine sakin bir bayram geçiriyor. Yaşlılarımızın sayısı artıyor. Onları ziyaret edelim. Hastanelerde yatan hastaları ve şehit ailelerini ziyaret edelim. Bugün de kapısını pek çalan olmayanlara bayramlaşmaya giderek onları mutlu etmek çok kolay. Sadece oturup onlarla biraz vakit geçirmemiz gerekiyor” dedi.

"Bayramda kimse kendini kimsesiz hissetmesin" diyerek, yalnız olanların bayramda ziyaret edilmesi gerektiğini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik ise, "Şanslı bir coğrafyada güzel bir bayram yapma imkanına çok şükür sahibiz" ifadelerini kullandı. Çelik, Ramazan Bayramı'nı kutlayamayan Müslümanlar olduğuna da dikkat çekerek, şöyle devam etti:
“Allah’tan onlara yardım diliyoruz. En kısa zamanda inşallah bu zulümde kurtulurlar. İşimiz Allah’a kaldı. Bizden bir hayır yok.”
Bayramlaşmaya; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Cevat Yazgılı, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can ile diğer davetliler katıldı.

Kaynak: İHA