Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hedefimiz Türkiye'deki istikrarın tüm yönleriyle devam etmesi. Bundan sonra da yeni Türkiye ve 2023 hedeflerine koşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Kayseri Valiliği'nce Yatırım ve Koordinasyon İzleme Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, buruk bir bayram yaşandığını belirterek Filistin'deki zulmün sona ermesini ve Musul'daki rehin tutulan vatandaşların bir an önce ülkelerine dönmesini dilediklerini, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bakan Yıldız, Türkiye'deki istikranın sağlanmasında herkesin payı olduğunu vurgulayarak "Türkiye'nin istikrarına büyük katkı koymuş olan sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresi 28 Ağustos'ta bitiyor. 10 Ağustos'ta 12'nci cumhurbaşkanımızı seçmiş olacağız. Kayseri cumhurbaşkanı çıkarmış bir il. 8 Ağustos'ta da Başbakanımızı Kayseri'de ağırlayacağız. Hedefimiz Türkiye'deki istikrarın tüm yönleriyle devam etmesi. Bundan sonra da yeni Türkiye ve 2023 hedeflerine koşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yıldız, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Kendilerini bayramda unutmayan Bakan Yıldız'a teşekkür eden ve taleplerini ileten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Osman Balcı, "Hasta olan Kore gazilerini ziyaret etmek istiyoruz. Ancak derneğin bir aracı yok, bu nedenle çoğu zaman gidemiyoruz. Acil durumlarda kullanmak için bir araç istiyoruz" dedi.

Bunun üzerine Bakan Yıldız, beraberindeki Vali Orhan Düzgün'e derneğe bir araç tahsis edilmesi talimatında bulundu.
- Gazi eşlerinin TOKİ'den ev talebi
Bakanla sohbet eden bazı gazi eşleri de kocaları öldükten sonra oğulları ve gelinleriyle yaşadıklarını, zaman zaman gelinleriyle sıkıntılar olduğunu belirterek dul kalan gazi eşleri için TOKİ'den daire talebinde bulundu. Bakan Yıldız da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bu talebi ileteceğini söyledi.

Bakan Yıldız daha sonra Vali Orhan Düzgün ve AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır ile Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinin elini öpen Bakan Yıldız, yaşlılara karanfil verdi.
Huzurevi sakinlerinden emekli öğretmen Mustafa Yeşiloğlu, ziyarete gelenlere şarkı söyledi.

Bakan Yıldız ve beraberindekiler İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ederek güvenlik güçleriyle bayramlaştı.
Kaynak: AA