Çocuk Gelin Olup Çocuklarıyla Ortada Kalan Genç Kadın Bayramı Boynu Bükük Geçirdi

Aydın’ın Söke ilçesinde 14 yaşında sevdiği adamla kaçarak evlenen genç kadın, 6 yıl sonra gelen adalet ile eşi cezaevine girince 2 çocuğu ile birlikte Ramazan Bayramını boynu bükük geçirdi.

Çocuk Gelin Olup Çocuklarıyla Ortada Kalan Genç Kadın Bayramı Boynu Bükük Geçirdi
Gözü yaşlı bir şekilde bayramı geçiren genç kadın tek isteğinin, kendi işlediği suçtan dolayı cezaevine giren kocasının özgürlüğüne kavuşması olduğunu belirtti.


Söke’nin Çavdar Mahallesinde yaşayan 20 yaşındaki Dilek Arıcı, 2009 yılında 15 yaşındaki iken Akın Arıcı'ya kaçıp yuva kurması ile başlayan güzel günler 2010 yılında çiftin Münire isminde bir kızı olmasıyla sıkıntıya girdi. 15 yaşında iken bebeğini hastanede dünyaya getiren Dilek Arıcı’nın eşi Akın Arıcı hakkında küçük yaşta kıza cinsel istismardan dava açıldı. Söke 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 5 yıl süren dava geçtiğimiz günlerde sonuçlanarak Akın Arıcı hakkında 5 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Dava görülürken Arıcı çiftinin 2013 yılında Ela isminde bir bebekleri daha dünyaya gelirken Akın Arıcı bir ay önce köye gelen jandarmalar tarafından cezaevine götürülerek genç kadın iki çocuğu ile ortada kalmıştı.

‘BU CEZA ÇOK ACI’
Eşi ceza evine giren ve geçtiğimiz ay çaresizliğini anlatıp yetkililerden yardım talebinde bulunan Dilek Arıcı, Ramazan Bayramını iki çocuğu ile birlikte boynu bükük kutladı. Kızları Münire ve Ela’yı bayramlıklarını giydirip kayın validesi Münire Arıcı ve kayın pederi Hüsnü Arıcı’nın elini öpen genç kadın gözyaşlarına boğuldu. 5 yıl boyunca her bayramda eşiyle birlikte bayramı bayram gibi kutladığını bu bayramın kendisi için çok farklı olduğunu kaydeden Dilek Arıcı, kendisi için kocasına verilen cezanın acı olduğunu bunu bayramda yaşamanın ise çok daha acı olduğunu dile getirdi.

‘BEN NASIL BAYRAM KUTLAYA BİLİRİM?’
Bayramda evlerine gelen komşularıyla ve çocuklarıyla vakit geçiren genç kadın eşi Akın gelene kadar bayramı bayram olarak kutlayamayacağını belirtti.

Şuanda devletin eşine verdiği cezanın kendisine bedel ödettiğini ifade eden Dilek Arıcı, “Ne olur yetkililer sesimize bir kulak versin. Eşim ve ben zamanında bilmeden bir hata etmiş olabiliriz. Bu hatadan ben zarar gördüğüme kanaat getiren büyüklerime sesleniyorum; ben eşimle, çocuklarımla mutlu, huzurlu ve güvendeyim asıl ben eşim yanımda olmadan huzursuz ve mutsuzum.Devlet büyüklerimiz mutlu aileler istiyorsa eşimle bizi ayırmasın birbirimize kavuştursun” dedi.

Kaynak: İHA