Çan’da Vatandaşlar Protokol İle Bayramlaştı

Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlar protokol ile bayramlaştı.

Çan’da Vatandaşlar Protokol İle Bayramlaştı

Menderes Parkında gerçekleşen bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, “Çan’da güzel bir ramazan geçirerek bayrama kavuştuk. Şunu biliyoruz ki ramazan ayı birlik, beraberliğin yaşandığı bir ay. Bizde bunu Çan’da tam anlamıyla yaşadığımıza inanıyorum. Bugün bayram mutluyuz, sevinçliyiz. Ama birazda buruğuz. Çoğu Müslüman ülkesinde Filistin’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da zulüm gören kardeşlerimiz var. Dualarımız olarla. İnşallah Rabbim onlarında yardımcısı olur. Onlar bayramı bayram tadında yaşayamıyorlar. Ben bugün buraya gelip bizi yalnız bırakmayarak, bayramı birlikte yaşadığımız için hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ise yaptığı konuşmada, “Bayramı sadece kendi hanemizde, ilçemizde, ilimizde değil de bütün dünyada dostluk, barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içerisinde, bayramı bütün dünya olarak kutlayacağımız bir bayram diliyorum. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum’’ dedi.

Menderes Parkında ki bayramlaşmanın ardından Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu ve Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu ile beraberindekiler Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çan Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek burada bulunan görevli ve vatandaşlarla bayramlaştılar.
Kaynak: İHA