Camide Namaz Kılan Öğrencilere Ödül

Sorgun ilçesinde ramazan ayı boyunca beş vakit namazı camide kılan öğrenciler ödüllendirildi.

Salih Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaz tatilindeki öğrencilere namazı ve camiyi sevdirmek için başlatılan uygulama kapsamında bayram namazı sonrasında tören düzenlendi.

Cami bahçesindeki törende konuşan Kaymakam Levent Kılıç, iki yıldır bu projeyi uygulayan Salih Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerine teşekkür etti.
Camide namaz kılan çocuklara her bir vakit namazı için ayrı puan verildiğini ve bu puanların karşılığında çocukların ödüllendirildiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:
"Uygulama ile öğrencilere namaz ve cami sevgisi aşılanmaya çalışılıyor. En yüksek puan alana bisiklet, diğerlerine de tablet bilgisayar ve futbol topu hediye edilecek. Bu öğrenciler sadece camiye gelmekle kalmadılar. Ramazan ayı boyunca iftarlarını birlikte yaptılar. Hatta bir iftara beni de davet ettiler. Çocuklarımız için çok güzel bir sosyal etkinlik oldu. Seneye inşallah daha farklı uygulamalara devam edileceğini düşünüyorum."
Dernek Başkanı Ertuğrul Ateş ise amaçlarının daha çok öğrenciyi camiye çekmek olduğunu vurgulayarak "Bu uygulama sadece derneğimizin çaba ve katkılarıyla değil, öğrencilerimizin anneleri, babaları, cami cemaati ve Mahmut Mutlu, Faik Karabulut, Kemal Yazgan hocalarımızın çalışmalarıyla başarıya ulaştı. Beş vakit namazını camide kılan ve 2 bin 500 puanı tamamlayan çocuklarımıza bisiklet, altında olanlara da tablet ve futbol topu hediye ettik. Bu hediyelerin sponsorluğunu esnaf kardeşlerimiz ve camimiz cemaati karşıladı. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vakit namazlarının yanı sıra teravih namazını da camide kılan 36 öğrenciye bisiklet, 6 öğrenciye tablet bilgisayar, 13 öğrenciye futbol topu hediye edildi.
Törene AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile İlçe Müftüsü Fikret Ekinci'nin yanı sıra aileler katıldı.

Kaynak: AA