Bayramda Güreş Geleneği Sürüyor

Korkuteli ilçesine bağlı Sülekler mahallesinde asırlardır devam eden güreş geleneği Ramazan bayramında da gerçekleşti.

Bayramda Güreş Geleneği Sürüyor

Sülekler Mahallesi Muhtarlığı tarafından organize edilen ve her yıl Ramazan bayramının birinci günü yapılan güreşler kıran kırana geçti. Köy meydanında gerçeklenen güreşlere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mutluay Oskay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, İlçe Müftüsü Duran Turgut, Sülekler halkı ve 43 pehlivan katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan güreşler öncesi konuşan Sülekler Mahallesi Muhtarı Hakkı Horzum, şunları söyledi: “Asırlardır devam eden Sülekler mahallesi bayram güreşlerini bu yılda Ramazan bayramında düzenlemekten gururluyuz. Asırlardır sürdürülen ve artık geleneksel hale gelen ata sporumuz güreşlerimiz bu yıl Ramazan bayramında yine mahalle meydanında tamamı Sülekler mahallesi gençlerinden oluşan 43 pehlivanın katılımıyla gerçekleştiriliyor. 8 kategoride gerçekleşen güreşlerde dereceye girenlere nakdi ve ayni ödül vereceğiz. Bize maddi ve manevi destek sağlayan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce’ye teşekkür ediyorum. Amacımız Sülekler mahallesinin ismini duyurmak ve ata sporumuz güreş sporunu yaymak ve gençlerimize aşılamaktır.”
Güreşlere katılan Kaymakam Erkan Karahan da Sülekler halkını asırlardır devam ettirdikleri geleneklerden dolayı tebrik ederek şunları söyledi: "Ramazan bayramının birici günü gerçekleşen bu etkinlik, Sülekler halkının hep birlikte huzur ve güven içinde kutlayarak, birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularını paylaştığımız bir günde olması farklı bir gelenek. Güreşlerin gerçekleşmesine destek sağlayanlara teşekkür ediyorum.”
Güreşlere katkılarından dolayı Sülekler Mahallesi Muhtarı Hakkı Horzum, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mutluay Oskay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, İlçe Müftüsü Duran Turgut’a birer plaket takdim etti.

Güreşlere katılan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Sülekler Mahallesi muhtarlığına 20 kispet sözü verdi.
Kaynak: İHA