Antalya’nın Kumluca İlçesinde Renkli Ramazan

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Ramazan bayramı kutlamalarına çocukların katılması renkli görüntüler oluşturdu.

Antalya’nın Kumluca İlçesinde Renkli Ramazan

Kumluca’da bu yıl ilk defa bayram kutlamalarına çocuklar dahil edildi. Eski Cami'de bayram namazından sonra cami bahçesinde toplanan çocuklara şeker ve hediyeler dağıtıldı. Bayram namazını kılmak için camide toplanan cemaate kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe vaaz ve nasihatlerde bulundu. Namazın ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, çocuklara şeker ve değişik hediyeler verdi.

Müftü Abdulmuttalip Peşe, Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği tebliğler çerçevesinde bu yıl bayram kutlamalarına çocukları, özürlüleri ve kadınlarımızı da dahil ettiklerini belirterek "Bu proje için ilçemiz Eski Cami'yi pilot bölge seçtik” dedi.

Belediye Başkanı Çetinkaya da, Ramazan bayramına ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın projesi kapsamında cami cemaatini ve çocuklarımızı kaynaştırmak, onlara inançlarımızı, örf adetlerimizi anlatmak amacıyla düzenlenen bu etkinliğe katılmaktan mutlu oldum. Çocuklarımızı cami bahçesine çekme projesi yıllardır hayal ettiğimiz ve görmek istediğimiz bir manzaraydı. Bu etkinlikleri her yıl geliştirerek devam ettireceğiz.”
Kaynak: İHA