Afyonkarahisar'da Bayramlaşma Töreni

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte bundan sonraki bayramlaşmaların protokol üyeleriyle sınırlı kalmayacağını söyleyerek, “Afyonkarahisar'da yaşayan tüm kesimleri bundan sonraki bayramlaşmalarımıza ister fakir olsun, ister zengin olsun davet ettiğimizi, halkımız için burada toplandığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

Afyonkarahisar'da Bayramlaşma Töreni

Kentte bayramlaşma töreni Gedik Ahmet Paşa Külliyesi’nde (Taş Medrese) yapıldı. Törene Vali Güner’in yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, daire müdürleri, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını yapan Vali Güner, Ramazan Bayramı'nın bu yıl buruk geçtiğini söyleyerek, nedeninin ise Filistin ve dünyanın farklı noktalarındaki Müslümanların çektikleri acılar olduğunu kaydetti.

Vali Güner, “Ramazan ayı bereketi ile insanlar hangi makam ve mevkide olursa olsun nefsini terbiye etme ve Rabbimizi bir kez daha bilme mücadelesi yaptı. Bundan sonraki aylarda da bu nefis terbiyesini, kimseyi incitmeyerek, kimseyi kırmayarak insanlara karşı nazik ve kibar olarak yaşamamızı, el ele gönül gönüle sürdürmeye devam edeceğiz. Güzel ahlak sahibi olan insanlar, nefsi terbiye eden, Rabbine hemhal olan bu kemali kendisinde oluşturan insanlardır. Maalesef dünya bir çılgınlığın delaletini içinde barındırıyor. Gerek Müslüman, gerekse de Türk dünyasında yaşayan kardeşlerimizin büyük bir zulüm ve haksızlık içerisinde olduğunu görüyoruz. Adeta insanlık tabiri caiz ise sahip olduğu imkan ve kabiliyeti kendini yok etmek için kullanıyor. Bu alemdeki her şey insana hizmet etmek için yaratılmış, insan da Rabbine hizmetle mükellef olmuş. Güçlülerin zalim olmadığı, zayıfların gariban olmadığı bir idraki medeniyetlerin var etmesi gerektiğini ve bu noktada çok dua etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

“HALKIMIZ İÇİN TOPLANDIK”
Bayramlaşma töreninin bundan sonraki dönemlerde halka açılmasından da bahseden Vali Güner, “Bayramlaşma törenimizin sadece bir protokol bayramlaşması değil aynı zamanda Afyonkarahisar'da yaşayan tüm kesimleri bundan sonraki bayramlaşmalarımıza ister fakir olsun, ister zengin olsun davet ettiğimizi, halkımız için burada toplandığımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri sırası ile huzurevi, polisevi, Devlet Hastanesi, İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler.
Kaynak: İHA