100 Bin Hastanın Yardımına Koştular

İzmir genelinde 90 acil yardım istasyonuyla, biri uçak, biri de helikopter ambulans olmak üzere 120'den fazla ambulansla yardıma koşan 112 Ambulans Servisi, altı ayda 100 bin hastaya müdahale etti.

Müdahale edilen vakaların yüzde 40'ını kalp damar hastalığı olan ve travma sonucu yaralanan hastalar oluşturdu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Ambulans Servisi, 30 ilçedeki 90 Acil Yardım İstasyonu'nda 108 ambulans, 2 yenidoğan, 2 yoğun bakım, 2 travma, 2 arazi özellikli, 1 helikopter, 1 uçak ambulans ve 6 adet motosikletli ekip ile hizmet veriyor.
Acil vakalara 10 dakikanın altında bir sürede ulaşarak hastalara tıbbı müdahale eşliğinde hastanelere nakleden ambulans servisi, yılın ilk 6 ayında 100 binden fazla hastaya müdahale etti. Geçen yıl 193 bin 568 kişiye yardım elini uzatan ekiplerin 2014 sonuna kadar 200 bin hastaya müdahale etmesi bekleniyor.
Ekiplerin müdahale ettikleri vakaların başında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kalp damar hastalığı olan ve travma sonucu yaralanan hastalar geldi. Yıl başından bu yana müdahale edilen hastaların yaklaşık yüzde 40'ını bu hastalık grupları oluşturdu.
-1300 acil sağlık çalışanı hizmet veriyor
İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil sağlık hizmetine ihtiyacı olan vatandaşlara bir telefon uzaklığında olduklarını, Ramazan Bayramı süresince de özellikle tatil beldeleri ve ana arterler olmak üzere kentin her köşesinde kesintisiz hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı Turhan Sofuoğlu ise 1300'e yakın acil sağlık çalışanlarının bulunduğunu belirterek, Avrupa'nın sayılı merkezlerinden olan Narlıdere'deki 112 Komuta Kontrol Merkezi ile acil durumlarda tüm ambulansları ve hastaneleri uzaktan yönetebildiklerini kaydetti.

Sofuoğlu, gelişmiş ülkelerdeki bütün olanakları Sağlık Bakanlığı'nın desteği ile vatandaşlara sunduklarını ifade etti.


Kaynak: AA