Yozgat'ta Vatandaşın 'su'Tepkisi

Yozgat’ta Eskipazar, Taşköprü ve Fatih Mahallesi sakinleri, Ramazan Bayramı arifesinde sularının kesildiğini ileri sürerek tepki gösterdi.

Yozgat'ta Vatandaşın 'su'Tepkisi
Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, şehirde su kesintisinin olmadığını belirterek, "Elektrikten kaynaklanan bir sıkıntı var. Pompalar tam çalışamadığı için yerli basınç sağlanamıyor, bu yüzden de yüksek yerlere zaman zaman sular çıkmıyor. Bu sorunun çözümlenmesi için ekiplerimiz çalışıyor" dedi.


Yozgat’ta son günlerde suların sık sık kesilmesi vatandaşların tepkisine sebep oldu. Sular akmadığı için evlerindeki bulaşıkları dahi yıkayamadıklarını belirten ev hanımları, “Her gün su kesilir mi? Yozgat’ta her gün sular kesiliyor. Daha önce bu kadar sıkıntı hiç yaşamamıştık, şimdi bulaşıkları dahi yıkayamıyoruz” dedi.

Sular akmadığı için mahalle çeşmelerine akın eden vatandaşlar, “Bugün Ramazan Bayramı Arifesi, herkesin suya ihtiyacı var. Şu anda Eskipazar Mahallesi, Taşköprü Mahallesi, Fatih Mahallesi'nde sular akmıyor. Belediyenin buna bir çözüm bulması gerekir. Belediye görevlileri suların kesilmediğini ancak yüksek yerlere çıkmadığını söylüyorlarmış. Biz biraz yüksek kesimlerde oturuyorsak susuz mu kalacağız? Gece yarısı mahalle çeşmelerinden su taşıyoruz bize yazık değil mi. Şu mübarek günde sular kesilir mi. Bugüne kadar yüksek yerlere su geliyordu da bugün neden çıkmıyormuş onu da anlayamıyoruz” diye konutu.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, şehirde su kesintisinin olmadığını belirterek, "Elektrikten kaynaklanan bir sıkıntı var. Pompalar tam çalışamadığı için yerli basınç sağlanamıyor, bu yüzden de yüksek yerlere zaman zaman sular çıkmıyor. Bu sorunun çözümlenmesi için ekiplerimiz çalışıyor" dedi

Kaynak: İHA