Yeryüzü Doktorları'ndan Suriyelilere Bayram Yardımı

Yeryüzü Doktorları tarafından Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinde evlerde kalan Suriyelilere 45 bin liralık market kartı dağıtıldı.

Sağlık organizasyonu olan Yeryüzü Doktorları'nın yönetim kurulu üyesi Muhammed Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bayram olduğu gibi bu bayramda da bağışçılardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl fitre olarak toplanan 45 bin liralık gıda kartı yardımını, Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerindeki Suriyelilere dağıttıklarını belirten Karabacak, "Özellikle evlerde kalan Suriyelilerin hali içler acısı. Çoğunluğu harabe diyebileceğimiz evlerde, bahçelerde, inşaatlarda kalıyorlar. Biz de durumu iyi olmayan ailelere, kapı kapı dolaşarak bayram öncesi yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Toplam bin 800 market kartı dağıtacaklarını ifade eden Karabacak, ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlara da yardım dağıttıklarını sözlerine ekledi.
Yayladağı ilçesindeki evleri dolaşan Yeryüzü Doktorları yardım gönüllüleri, Suriyeli derneklerin de yardımıyla market kartlarını ailelere teslim etti.
Kaynak: AA