Şırnak Müftüsü Özkan'ın Bayram Mesajı

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla İçel Şehitliği'ni ziyaret ederek şehit aileleriyle bayramlaştı.

Güzeloğlu, düzenlenen törenin ardından Büyükşehir Belediye Mezarlığı içerisindeki şehitlikte mezarlara karanfil bırakarak, şehit aileleriyle sohbet etti.
Şehitlik çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güzeloğlu, kahraman şehitlerin huzurunda onların eşleri, çocukları ve aileleriyle bayramlaştıklarını söyledi.

Devletin birliği, milletin bölünmezliği uğruna canlarını feda eden şehitleri minnetle andıklarını ifade eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:
"Bugün sahip olduğumuz özgürlüğümüz, semalarda dalgalanan al bayrağımız ve minarelerden yükselen ezanımız varsa bunların hepsi şehitlerimizin kahramanlıkları sayesindedir. Bütün bunları bizlere canları pahasına hediye eden şehitlerimize karşı borcumuzu bugün bir kez daha ödemek ve onlara karşı dualarımızı sunmak için buradayız. Kahraman gazilerimize de aynı şekilde şükranlarımızı iletiyoruz. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nın tüm ülkemize, barış huzur ve kardeşliğin yanı sıra güzellikle getirmesini diliyorum."
Türk Milleti olarak huzur içerisinde bir bayram geçirildiğini ancak başta Gazze'de Filistin'de olmak üzeri tüm İslam aleminde büyük insanlık dramı yaşandığını vurgulayan Güzeloğlu, bu ayıba ancak dualarla katkıda bulunabildiklerini ve bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen bu katliamın bir an önce durdurulmasını arzu ettiklerini belirtti.

Şehitlik ziyaretine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA