Sınır Ötesinde 15 Milyon Suriyeliye Ulaştılar

İHH İnsani Yardım Vakfı, ramazanda, iç savaş nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 15 milyon Suriyeliye gıda yardımında bulundu.

İHH İnsanı Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere kuru gıda, un, su, çocuk paketi, temizlik ürünü, sahur paketi ve 5 milyon ekmek gönderdiklerini söyledi.

Karacaoğlu, Suriye'ye gönderilen yardım kolilerinin Halep, Humus, İdlib, Lazkiye, Deyrezor ve Rakka kentleri başta olmak üzere sınır köy ve beldelerine ulaştırıldığını belirtti.

Reyhanlı ilçesindeki lojistik merkezden her gün 10-15 tır malzemeyi bölgeye gönderdiklerini aktaran Karacaoğlu, "Suriye'de sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Milyonlarca insan evlerini terk edip yardım muhtaç hale geldi. İHH ekipleri de bu insanlara yardım ulaştırmaya devam ediyor. Ramazanda Suriye'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren yaklaşık 15 milyon ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdık" dedi.

Ramazan ayında birçok ülke ve Türkiye'den gönderilen yardımların savaş mağduru Suriyelilere ulaştırdığını ifade eden Karacaoğlu, şunları kaydetti:
"Geçen yıl ramazan sonuna kadar Suriye'de 5 milyon insana gıda paketi ulaştırılmıştı. Bu yıl ise 15 milyon kişiye ulaştık. Dileğimiz savaşın bitmesidir. Suriye'de ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Evlerinden ayrı bir ramazan bayramı daha geçirecek olan Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce vatanlarına dönmesini diliyorum."
Kaynak: AA