Şahin’den Madenci Ailelerine Anlamlı Ziyaret

13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden Kınık’lı 50 madencinin ailesine, Menemen Belediyesi’nin işçi ve memur çalışanları yardım eli uzattı.

Şahin’den Madenci Ailelerine Anlamlı Ziyaret
Banka promosyonlarının bir bölümünü Kınık’lı 50 merhum madencinin ailelerine veren Menemen Belediyesi emekçileri, maden emekçilerinin ailelerine en zor günlerinde destek vererek örnek teşkil etti.
Soma maden faciasında İzmir’in en çok şehit verdiği ilçe olan Kınık’ta, 50 madenci ailesine bin 820’şer TL maddi desteği bizzat sunmak isteyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e belediye meclis üyeleri ve bürokratlarının yanı sıra CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve CHP Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, 30 Mart yerel seçimlerinde Kınık’ın CHP’den Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya, Tümbelsen’in Menemen Belediyesi Temsilcisi Günay Bayar da eşlik etti.

“MADEN ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
İlk olarak Kınık merkezde 36 şehit madencinin aileleriyle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ikinci durağı, 14 madencinin hayatını kaybettiği Kınık’ın Köseler Köyü oldu. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının herkesin yüreğine ateş düşürdüğünü ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, madenci ailelerine şöyle seslendi: “Evine götüreceği ekmeği için dünyanın en zor işlerinden birini yapan maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, siz değerli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu tür felaketler umarım bir daha yaşanmaz. Bu acı olay karşısında mübarek Ramazan ayında emekçi kardeşlerinin ailelerine destek olarak onurlu bir görev üstlenen Menemen Belediyesi çalışanlarının, maaş anlaşmasında bankanın vermiş olduğu promosyon ödemelerinden toplanan 91 bin TL’yi eşit olarak Kınıklı 50 şehit madencimizin ailelerine sunmak için buradayız. Her bir ailemize kabul buyurursanız bin 820’şer TL takdim edeceğiz. Şehit madencilerimizi geri getirmemiz mümkün değil ancak ailelerine yapacağımız yardımlarla en azından onların yaşamını kolaylaştırabiliriz. Promosyon ödemelerinden bir kısmıyla Soma’da hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine destek olmak isteyen Menemen Belediyesi ailesinin tüm fertleriyle bir kez daha büyük onur duydum. ‘Emekçinin, en zor gününde emekçiye desteği’ olarak değerlendirebileceğimiz bu davranışın örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Menemen Belediye Ailesi, maden şehitlerimizin ailelerinin yanında olmaya devam edecektir.”
MENEMEN BELEDİYE AİLESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
30 Mart yerel seçimlerinde Kınık’ın CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetinkaya, Menemen Belediye ailesi ve belediye başkanı Tahir Şahin’e Kınıklı hemşehrileri adına teşekkür etti. Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ise Menemen Belediyesi’nin tüm çalışanlarını bu örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.

MEZARLARA KARANFİLLER BIRAKILDI, DUALAR EDİLDİ
Kınık ziyareti sırasında şehit madencilerin çocuklarına oyuncak hediye ederek Ramazan Bayramı öncesi büyük sevinç yaşatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kınık’ta en çok madencinin defnedildiği Köseler Köyü Mezarlığı’nı da ziyaret etti. Şehit madencilerin mezarlarına karanfiller bırakıldı, dualar edildi.
Kaynak: İHA