Kırklareli'nde Bayram Tedbirler

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla çeşitli tedbirler aldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bayram günlerinin, vatandaşlar ve aile üyelerinin bir araya geldiği, toplumun birbiriyle kaynaştığı, huzur ve sevincin bir arada olduğu ortak paylaşım zeminleri olduğu belirtildi.
Ramazan Bayramı'nın kentte huzur ve güven içerisinde geçmesini temin etmek amacıyla 26-30 Temmuz'da bir dizi önlem alındığı ifade edilen açıklamada, Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunacağı caddelerde ve alışveriş merkezleri civarlarında hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık olaylarına karşı sivil ve resmi kıyafetli ekiplerin görevlendirildiği aktarıldı.
Tatil süresince polis ekiplerinin sorumluluk bölgelerini sürekli kontrol altında tutmalarının sağlanacağı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Vatandaşlarımızın, oluşacak yoğun kalabalık nedeniyle yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık olayları ile tanımadıkları döviz cinsinden para ve lira ile yapacakları alışverişlerde dolandırıcılık ve sahtecilik olaylarına karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Bayram sabahı kılınacak bayram namazı süresince, camilerde ve vatandaşlarımızın yakınlarının kabirlerini ziyaret amacıyla gidecekleri mezarlıklar çevresinde asayiş yönünden yeteri kadar personel görevlendirilecektir."
Açıklamada, vatandaşların bayram süresince asayiş ve trafik yönünden yaşadıkları şikayetleri ve şüpheli gördükleri kişileri polis ekiplerine ve 155 Polis İmdat telefonuna bildirebileceği ifade edildi.
Kaynak: AA