Çanakkale'de Bayram Tatili Yoğunluğu Sürüyor

Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz yörelerinde geçirmek isteyenlerin Çanakkale'nin Eceabat ve Gelibolu ilçesinde oluşturduğu araç yoğunluğu sürüyor.

İstanbul ve Trakya yöresinden gelip, Çanakkale güzergahını kullanarak Ege ve Akdeniz bölgesine gitmek isteyen tatilciler, Eceabat'tan araba vapuruna binip, Çanakkale Boğazı'nı geçmek için sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.
İlçe merkezinden Kilye Koyu, Bigalı Kalesi, Akbaş Şehitliği ve Gelibolu Tersanesi'nin bulunduğu bölgeye kadar uzanan araç kuyruğu Çanakkale-Eceabat ile Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot ve araba vapuru seferlerinin saatsiz olarak taşımacılık yapmasıyla azaltılmaya çalışılıyor.
Sıcak hava nedeniyle araçlarından inen vatandaşlar kilometrelerce yürüyüp, Eceabat'taki kafelere ulaşıyor. Eceabatlı vatandaşlar ise araç kuyruklarında su, çay ve yiyecek maddelerinin satışını yapıp, tatilcilerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.
Öte yandan, benzer araç yoğunluğu Gelibolu'da da yaşanıyor. Yaklaşık 8 kilometreye ulaşan araç kuyruğunda bulunan tatilciler, araba vapuruyla Lapseki'ye geçmek için bekliyor.
Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat ile Çanakkale-Kilitbahir hattında 6, Gelibolu-Lapseki hattında ise 6 araba vapurunun saatsiz olarak sefer yaptığını kaydetti.

Kaynak: AA