Çan’da 19’uncu Karo Fabrikası Açıldı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, 45 milyon lira yatırımla kurulan ve yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip 19’uncu Kale Fabrikasının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Çan’da 19’uncu Karo Fabrikası Açıldı

Fabrikalar Genel Müdürü Süleyman Soysal, Törende yaptığı konuşmasında, “Fabrikamız 20 bin metrekare günlük, 7 milyon metrekare yıllık kapasiteyle üretime başladı.

İlerleyen dönemde günlük 60 bin metrekare, yıllık 21 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşacak. 80*80, 60*60 ve 45*45 olmak üzere farklı ebatta sırlı granit yer karosu üretimi yapılacak fabrika ile artan müşteri talepleri daha kısa sürede karşılanacak. Yüksek kapasiteli ve enerji verimli fırınların kullanıldığı fabrikada, 160 metre uzunluğunda son teknoloji fırınlar yer alıyor. İlk etapta 70 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak modern tesiste, üretim sürecine bağlı olarak ek istihdam olanağı da sağlanacak. Çanakkale’nin Çan’daki Kaleseramik fabrikalarında, 50 değişik ebatta 1.900 çeşit yer karosu ve 60 değişik ebatta 2.200 çeşit duvar karosu üretiliyor. Kaleseramik, her yıl yaklaşık olarak 200 çeşit yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor” dedi.

Grubun doğduğu topraklara yaptığı yatırımların tutarı yeni fabrikayla birlikte 1,5 milyar dolara dayanan Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Ben bu fabrikanın bahçesinde büyüdüm, oğlum İbrahim de bu fabrikalarla birlikte büyüyecek. Günümüzde karolar inceldi büyüdü genişledi. O zaman da İbrahim bey Sinterfikes yatırımıyla bunu da Türkiye’de bu topraklarda üreterek dünyadaki bir ilki gerçekleştirdi. Buda bizim için ikinci bir dönüşümdü. Artık işimiz çok daha zor. Uzak doğuda yakın coğrafya da seramik alanında üretim yapan bizimle rekabet eden çok firma ve tesisler kuruldu. Sadece makine ekipmanı başarı anahtarı değil. Esas o makine ve ekipmanı kullanacak firmayı rekabetçi yapabilecek insan kaynağı önemli bu ekibimizde fabrikamız genel müdürü Süleyman Soysal beyin başkanlığında burada“ dedi.

Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, “Biz sanayiye inanmış ve ona adanmış bir grubuz. Çünkü ticaret bireyleri, sanayi toplumları zengin eder. Bizim felsefemizde bu var. Son yıllarda ülkemizde sanayiye olan ilginin azaldığını görüp üzülüyorum. Ancak biz yolumuzda yürümeye kararlıyız. Ancak üreterek dünyanın saygın bir bireyi olabiliriz. Bütün dünyada yeni ve iyi olan ne varsa bizim sanayimizde de olmalı. Kale Grubu olarak, açılışını yaptığımız bu tesiste de 160 metre uzunluğunda en son teknolojiye sahip fırınlar kullandık” dedi.

Açılışa Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Trabzon Milletvekili ve 60. dönem Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Boğaz Garnizon Komutanı Aydın Şirin, Çan Belediye Başkanı Dr.Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Eski AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku’nun yanısıra Çanakkale, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilden gelen, üstü düzey devlet erkanın katılımıyla Çan’daki 19’uncu karo fabrikasının açılış töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA