Binlerce Menemenli Sahur Sofrasında Buluştu

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in bu yıl ikincisini düzenleyerek gelenekselleştirdiği sahur programına bu yıl da ilgi yoğun oldu.

Yaklaşım 3 bin Menemenli, Ramazan ayının son sahurunda Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.
Saat 23:00’de Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sahur sofrasında yerlerini almaya başlayan Menemenliler, Ramazan eğlenceleri ile başlayan gecede sunulan tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterileriyle unutulmaz dakikalar yaşadı. Hidayet İlmi Araştırmalar ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gültekin ve Dernek Üyelerinin oluşturduğu Grup Hidayet ise Kuran-ı Kerim Tilaveti ve kasideler sundu. Seslendirilen ilahilere vatandaşların da eşlik ettiği gece dualarla son buldu. Saat 01:00 sıralarında masalarına getirilen sıcak çorba, kahvaltılıklar ve çay ile sahur yapan Menemenliler, 03:00’e kadar devam eden sahur programını büyük bir ilgiyle takip etti.

MENEMENLİLER SON OLARAK SAHUR SOFRASINDA BULUŞTU
7 yıl önce başlattıkları sokak iftarları geleneğini bu yıl da Ramazan ayı içerisinde her gün farklı bir mahallede devam ettirdiklerini açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bu yıl ikincisini düzenleyerek gelenekselleştirdiği sahur programında hemşehrilerine şöyle seslendi: “11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı içerisinde her gün akşam ilçemizin değişik yerlerinde gerçekleştirdiğimiz sokak iftarlarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. İftar yemeklerimizde, hemşerilerimiz çok yoğun katılımlarıyla bizleri onurlandırdılar. Tüm vatandaşlarımıza iftarlarımıza gedikleri için hem şahsım, hem ailem, hem de Menemen Belediye Ailesi adına yürekten teşekkür ediyorum. Bugün de ilkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz sahur programında bir aradayız.”
“HİZMET ALIMI YAPMADIK”
İftar ve sahur sofralarını kurarken hiçbir şekilde dışarıdan hizmet alımı yapmadıklarını, Menemen Belediye Ailesi’nin çok büyük yorgunluklarla bu organizasyonları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; hemşehrilerinden Menemen Belediye Ailesi çalışanlarını yürekten alkışlamalarını isteyerek, “Onlarla çalışmak benim için büyük bir şeref ve onurdur” dedi.

“HALKLA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR”
Göreve ilk seçildiği 1999 yılından bu güne “Halkla Hizmet Hakk’a hizmettir” anlayışıyla hareket ettiğini ifade eden Başkan Tahir Şahin, “Vatandaşım beni sevdi, ben vatandaşımı sevdim. Ben Menemen’e, hemşehrilerime hizmet etmeyi sevdim. Hemşehrilerime hizmet ederken de Hakk’a hizmet etmeyi sevdim. Eğer size bir damla hizmet ediyorsam biliniz ki Yüce Rabbime olan sevgimden, saygımdandır” diye konuştu.

“GÜVENİNİZE LAYIK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Belediye başkanlığının 4. döneminde sorumluluklarının daha da arttığını ifade eden Başkan Şahin, “4 dönemdir bizi bu onurlu makama seçiyorsunuz. Biz de işin hakkını vermeye çalışıyoruz. 4. dönemde sorumluluğumuz daha da fazlalaştı. 3. dönem nasıl olduysak, 4. dönemimizde de güveninize layık olacağız. Tepe Sosyal Tesisleri’ni nasıl yaptıysak, onun 2. ve 3. etap tesislerini de yapacağız. İnşallah Perşembe Pazaryerini de kapalı pazaryerine çevireceğiz. İlçe Garajımızda yeni bir düzenlemeyle alışveriş merkezi gerçekleştirmek hepimizin boynumuzun borcu olsun” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’ÜN İLKELERİNDEN SAPMAZKEN, İNANCIMIZI DA UNUTMAYACAĞIZ”
Menemen güzleşiyorsa, bunu ilçede sağladıkları birlik ve beraberlik sayesinde başardıklarını söyleyen Başkan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu birlik ve beraberlik çok kolay sağlanmıyor. Biz yaşadığımız sürece bu birlik ve beraberliğimiz devam edecek. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, bu vatanın bölünmez bütünlüğü devam edecektir. Bu vatan her zaman tek devlet, tek vatan olarak kalacaktır. Türk Milleti’nin adı her zaman sadece Türk Milleti olarak devam edecektir. Bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı zaman zaman bilinçli olarak yada provokatörlükle aşağı indirmek isteyen şer güçlere asla izin vermeyeceğiz. O bayrağımızın yanına yeşil, kırmızı, sarı bez parçasını hiçbir zaman, hiç kimseye astırmayacağız. Bu vatana hizmet etmek Türkiye Cumhuriyeti evladı olarak hepimizin boynumuzun borcu. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, Atatürk’ün çizdiği aydınlık, çağdaş yoldan gitmek hepimizin boynunun borcu. Atatürk’ün ilkelerinden sapmazken elbette ki inancımızı da unutmayacağız. İslam’ın gerektirdiği ne varsa hepsini yapacağız. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece minarelerimizden ezan sesini de hiç kimse dindiremeyecek.”
Kaynak: İHA