Beyşehir’de Ramazan Programları Sona Erdi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, merkezde ve dış mahallelerde Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler ve iftar yemeği programları sona erdi.

Beyşehir’de Ramazan Programları Sona Erdi

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, festival meydanında gerçekleştirilen ramazan etkinliklerinin son gününde bu organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayan ilçe protokolüne ve alanlardaki güvenliği sağlayan kolluk kuvvetlerine, organizasyon firmasına ve belediye personeline teşekkür etti. Başkan Özaltun, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır ile organizasyon firması yöneticilerine birer plaket verdi. Özaltun, festival alanını dolduran kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Ramazan ayı dolayısıyla Beyşehir'in merkezinin yanısıra 22 dış mahallesinde ramazan etkinlikleri ve iftar yemeği programları düzenlediklerini söyledi.

Dış mahallelerdeki iftar yemeği programlarının Doğanbey ve Damlapınar mahallelerindeki organizasyonlarla son bulduğunu belirten Özaltun, merkezdeki festival meydanında yaşanan eğlencenin ise Ağustos ayı sonuna kadar sürmesini arzu ettiklerini ancak Gazze'de yaşanan son gelişmeler ve zulüm süreci sebebiyle birtakım kararlar almak durumunda kaldıklarını hatırlattı. Özaltun, "Gazze'de yaşanan olaylar varken burada bizlerin eğlenmesi uygun değil. Müslüman kardeşlerimiz orada zulüm altındayken biz burada eğleneceğimizi düşünemiyoruz. Sizler de bu kanaattesiniz, sizlere de çok teşekkür ediyorum bu duyarlılığınız için. Ama şu sözü veriyorum inşallah Gazze'deki zulüm bittiği zaman Eylül, Ekim, Kasım neyse bu festivali yapmak boynumuzun borcu. Gerekirse bir başka şekilde, Beyşehir'e yakışır şekilde. Zaten festival dediğiniz konserden ibaret değildir. Bir sanatçının konser vermesi burada bana göre festival değildir. Festival dediğimizde Beyşehir'in kültürünü yansıtmalı, Beyşehir'e yakışmalı, inşallah bundan sonraki süreçte bizim yapacağımız festivaller Beyşehir'in kültürünü yansıtacak. O şekilde organizasyonlarımız devam edecek. Festival yapacağımızda anketler düzenleyeceğiz, gerek esnafımıza, gerekse sizlere soracağız, ondan sonra bir yol haritası belirleyeceğiz. Yani, bizim yapacağımız işlerde sizler karar vereceksiniz, hepimiz birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.

Özaltun, konuşmasının sonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Beyşehirliler'le bayramlaşmak için ilçeye geleceğini de belirterek, tüm ilçe halkını bayramlaşma programına davet etti.
Kaynak: İHA