Belediye Başkanları İle Milletvekilleri Ramazan Bayramı'nı Kutladı

İçel'in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer, yayınladıkları mesajlarla Ramazan Bayramı'nı kutladılar.


Mesajında Genç, "Bayramlar içinde bulunduğumuz sosyal, kültürel ve milli yapıya katkı sağlamak açısından büyük bir önem taşımakta, toplumumuz için bir moral kaynağı da olmaktadır. Yine bayramlar paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin, zengin fakir, güçlü güçsüz ayrımı gözetmeden tüm insanlarla kucaklaşmanın evrensel mesajını içermektedir. Medeniyetlerin iç içe geçtiği, birlik ve beraberlik duygularının her zaman ön plana çıktığı ülkemizde zengin kültürümüzün bir sembolü olan Ramazan Bayramınızı içtenlikle kutlar, sağlık, huzur ve başarılar dilerim" diye konuştu.

AK Parti İçel Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise tüm İçellilerin Ramazan Bayramını kutlayarak. bayramların huzur ortamında, barış, kardeşlik ve umut getirmesini diledi. Uzun, “İnsani ilişkilerin en üst seviyede yaşanmasına vesile olan bayramların, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevgi, saygı, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü gibi manevi duygularımızın en üst düzeye çıktığı müstesna günlerdir. Bu özel günlerde, sevdiklerimizle vakit geçirmek, büyüklerimizi, kimsesiz ve muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret etmek, ebediyete intikal eden yakınlarımızı yad etmek, aramızdaki kırgınlıkları gidermek, kardeşlik duygularını pekiştirmek, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin sosyal barışını sağlamak ve daha müreffeh yarınlara ulaşmamız için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

CHP İçel Milletvekili Vahap Seçer de bayramların birlik ve beraberliği perçinleyen, hoşgörü ve paylaşımın en güzel örneklerinin sergilendiği kutsal günler olduğunu kaydederek, "Bayramların özünde, dayanışma, hoşgörü, barış ve mutluluk vardır; kine, nefrete, şiddete, kavgaya ve düşmanlığa asla yer yoktur. Adaletin ve hukukun evrensel ilkelerinin yerle bir edildiği, toplumsal barışın ve dayanışmanın yok edildiği ülkemizde, bir bayrama daha buruk bir şekilde girilmektedir. Bu bayramda da dünyada ve ülkemizde yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu, demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya özlemimi bir kez daha yineliyorum. Ramazan Bayramı’nda akan kanın ve gözyaşının bir an önce durmasını, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini diliyor tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini yer verdi.
Kaynak: İHA