Zekeriya Öz kuzenini bile dinletmiş

Paralel yapıya yönelik yürütülen yasa dışı dinleme soruşturmasında Zekeriya Öz aleyhinde konuşan kuzenini de dinledi.

Zekeriya Öz kuzenini bile dinletmiş
Paralel yapıya yönelik yürütülen yasa dışı dinleme soruşturmasında Zekeriya Öz aleyhinde konuşan kuzenini de dinledi.

Paralel yapıya yönelik yürütülen yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında dinlenen kişilerin listesi de yer aldı. Listeye göre Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün hakkında konuşan teyzesinin oğlu Seyrullah Vatansever'i Ergenekon kapsamında 'Serhat' adı altında dinlettiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan rapor doğrultusunda paralel yapıya yönelik operasyonlar düzenlendi. Soruşturma dosyasında yer alan rapor sorgu tutanaklarına yansıdı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, dinleme kararlarını incelediği İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yaklaşık 250 kişiyi yasa dışı şekilde dinlendiğini tespit etti. Müfettişlerin tespitine göre, Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan, kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile eşi Mehmet Ali Yalçındağ 'Ergenekon' kapsamında dinlenildi.

Müfettişlerin tespitine göre Yahudi asıllı Türk işadamı İshak Alaton'un kızı Leyla Alaton, Ergenekon kapsamında Leyla Altın adı ile, öldürülen iş adamı Üzeyir Garih'in kızı Dalia Garih de Ergenekon kapsamında 'Deniz Garip' adı ile dinlendi.

Yazar Fatih Altaylı'nın "Fatih" ve "Fatih Altay" kod adı ile, köşe yazarı Oray Eğin'in de "Orhan" ve "Orhan Eğri" adı altında dinlendiği belirlendi.

Gazeteci Saygı Öztürk de Ergenekon kapsamında dinlenilenler arasında yer alırken, TV programcısı Müge Anlı'nın da organize suç kapsamında "Müge Öztekin" adıyla dinlendiği tespit edildi.

Yasa dışı dinleme kapsamında MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin telefonunun Ergenekon soruşturması kapsamında dinlendiği tespit edildi.

TEYZESİNİN OĞLUNU DİNLETMİŞ

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün de telefonu organize suç kapsamında "Metin" adı ile dinlenilirken, dönemin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün teyzesinin oğlu Seyrullah Vatansever'i de Ergenekon kapsamında "Serhat" kod adı altında dinlettiği tespit edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Rıfat" adı altında, işadamı İnan Kıraç ise "İlhan" ve "İlhan Kıraç" adıyla dinlendi.

Dinlenenler arasında askerlerin de yer aldığı öğrenildi. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Halit Edip Başer'in de Ergenekon kapsamında "Ramazan" adıyla dinlendiği, Hava kuvvetleri eski Komutanı Faruk Cömert'in ise Ergenekon kapsamında "Fahri" adıyla dinlediği tespit edildi.

MİLLETVEKİLLERİ, ADNAN POLAT VE İLHAN CAVCAV DA VAR


Bazı kurumlarda çalışanlar da dinlenenler arasında yer aldı. TÜBİTAK kriptoloji mühendisi Umut Barış Erdoğan, 'Umut' adıyla Ergenekon kapsamında dinlenenler arasında yer aldı.

Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk, organize suç örgütü kapsamında dinlendi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucularından Latif Erdoğan "Latif Andı" adıyla, Nurettin Veren ise "Nurettin Savaş" adı altında organize suç örgütü kapsamında dinlendi.

Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun, kanaat önderi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu dinlenen kişiler arasında yer aldı.

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Berk'in "Ergenekon" kapsamında "Osman" adı ile dinlendiği ifade edildi. MHP İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Ergenekon kapsamında "Ebubekir Turgut" adıyla dinlendiği ifade edildi. Milletvekili Sadık Yakut'un Ergenekon kapsamında dinlendiği ifade edildi.

Ergenekon operasyonlarının arkasında Fethullah Gülen hareketinin olduğunu rapor olarak sunan gazeteci Gareth Jenkings'in de Ergenekon kapsamında dinlendiği belirtildi.
Kaynak: İHA