Yaz Yağmuru Şaşırttı

Ramazan Bayramına sayısı günler kala hava sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği Eskişehir kent merkezinin bir bölümünde aniden başlayan yağmur hem şaşırttı, hem de havayı kısa süreli de olsa serinlettiği için sevindirdi.

Yaz Yağmuru Şaşırttı

Öğleden sonra güneşli havaya rağmen lokal olarak aniden bastıran yağmur, vatandaşı da hazırlıksız yakaladı. Kısa süreli yağışa sahne olan Odunpazarı bölgesindeki Şair Fuzuli caddesi üzerinde vatandaşların bazıları yağmur altında yürüyüp serinlemeyi tercih ederken, bazıları da ıslanmamak için kapalı alanlara girmeyi tercih ettiler. Tedbirli olan vatandaşlar ise şemsiyeleri ile yağmurdan korundu. Bir taraftan parlak ve yakıcı güneş ışıkları, bir tarafta büyük gürültü ile boşayan yağmur damlaları ilginç bir görüntü oluşturdu.

Bazı kadınlar da bayram öncesi yıkayıp astıkları giysilerinin ıslanmaması için büyük çaba gösterdiler. Balkonlarda serili olan giysilerini toplamak için acele eden kadınlar, güneşli havaya rağmen yağan şiddetli yağmur karşısındaki şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Umulanın aksine daha uzun süren ve yaklaşık yarım saat yağan yağmur damlalarının güneşte parlayan ışıltıları güzel görüntüler oluşturdu. Yağışın kesilmesinin ardından da yağmurun oluşturduğu ıslaklık, hava sıcaklığının etkisi ile kısa sürede ortadan kalktı.
Kaynak: İHA